Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Dinastija Mediči: U ime porodice

Dinastija Mediči: U ime porodice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mateo Strukul


ISBN:

978-86-10-01955-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V5571

Broj strana:

288

Težina:

430 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ubistva, intrige, zavere.
Krvavi put do vlasti jedne od najmoćnijih porodica u istoriji.

Firenca, 1429. godine. Nakon smrti Đovanija de Medičija, trgovca i bankara, njegovi sinovi Kozimo i Lorenco naći će se na čelu autentičnog finansijskog carstva, da zajedno upravljaju porodicom i bogatstvom. Otac im je u amanet ostavio da se u političkim borbama ponašaju trezveno, da žive umjereno, ali da budu odlučni kada je potrebno. Ipak, njegova posljednja želja neće biti u potpunosti ispunjena, jer je i sam za života stekao moćne neprijatelje. Među njima je najopasniji lukavi i krvoločni Rinaldo Albici, koji ima samo jedan cilj: da preuzme primat u Firenci, po svaku cijenu.

Vješto balansirajući između beskrupuloznih spletki i ljubavi prema umjetnosti i kulturi, braća će steći i veliku političku moć. Četiri godine kasnije, pošto je uspio da preživi čitav niz zavjera, kugu i sukobe sa drugim gradovima, Kozimo će završiti u zatočeništvu, dok mu smrtna kazna visi nad glavom.

  • Originalni naziv: I Medici: Una Dinastia...
  • Prevodilac: Ljubeta Babović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145 x 205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ubistva, intrige, zavere. Krvavi put do vlasti jedne od najmoćnijih porodica u istoriji. Firenca, 1429. godine. Nakon smrti Đovanija de Medičija, trgovca i bankara, njegovi sinovi Kozimo i Lorenco naći će se na čelu autentičnog finansijskog carstva, da zajedno upravljaju porodicom i bogatstvom. Otac im je u amanet ostavio da se u političkim borbama ponašaju trezveno, da žive umjereno, ali da budu odlučni kada je potrebno. Ipak, njegova posljednja želja neće biti u potpunosti ispunjena, jer je i sam za života stekao moćne neprijatelje. Među njima je najopasniji lukavi i krvoločni Rinaldo Albici, koji ima samo jedan cilj: da preuzme primat u Firenci, po svaku cijenu. Vješto balansirajući između beskrupuloznih spletki i ljubavi prema umjetnosti i kulturi, braća će steći i veliku političku moć. Četiri godine kasnije, pošto je uspio da preživi čitav niz zavjera, kugu i sukobe sa drugim gradovima, Kozimo će završiti u zatočeništvu, dok mu smrtna kazna visi nad glavom.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter