Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Diktator

Diktator

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Robert Heris


ISBN:

978-86-521-2157-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M4565

Broj strana:

464

Težina:

415 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,80 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Treća knjiga trilogije Ciceron.

Kad oružje govori, zakoni ćute. Ciceron

Postojao je trenutak kad je Ciceron život držao u šaci Cezarov. Ali sada je Cezar nadmoćan, a Ciceronov život u rasulu.

Izgnanog, razdvojenog od žene i dece, zaplenjene imovine i u neprestanoj životnoj opasnosti, Cicerona muči spoznaja da je žrtvovao vlast zarad svojih načela.

Njegov povratak iziskuje oštroumnost, umeće i hrabrost – i u jednom kratkom i slavnom razdoblju legendarni besednik ponovo je vodeći senator u Rimu.

Ali u politici nikad nema učmalosti i nijedan državnik, ma koliko lukav, ne može se zaštititi od slavoljublja i iskvarenosti ostalih.

Nakon objavljivanja Imperijuma i Lustruma čekali smo više od šest godina na završni nastavak Herisove trilogije o Ciceronu. Za naše strpljenje autor nam se odužio očaravajućim romanom prepunim preokreta. Diktator obuhvata neke od najdramatičnijih događaja u istoriji, ali je takođe i intimni portret čoveka blistavog uma, nesavršenog, često strašljivog, ali na samom kraju hrabrog – junaka svog i našeg doba. Ovo je nezaboravno remek-delo majstora pripovedanja.

  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Treća knjiga trilogije Ciceron. Kad oružje govori, zakoni ćute. Ciceron Postojao je trenutak kad je Ciceron život držao u šaci Cezarov. Ali sada je Cezar nadmoćan, a Ciceronov život u rasulu. Izgnanog, razdvojenog od žene i dece, zaplenjene imovine i u neprestanoj životnoj opasnosti, Cicerona muči spoznaja da je žrtvovao vlast zarad svojih načela. Njegov povratak iziskuje oštroumnost, umeće i hrabrost – i u jednom kratkom i slavnom razdoblju legendarni besednik ponovo je vodeći senator u Rimu. Ali u politici nikad nema učmalosti i nijedan državnik, ma koliko lukav, ne može se zaštititi od slavoljublja i iskvarenosti ostalih. Nakon objavljivanja Imperijuma i Lustruma čekali smo više od šest godina na završni nastavak Herisove trilogije o Ciceronu. Za naše strpljenje autor nam se odužio očaravajućim romanom prepunim preokreta. Diktator obuhvata neke od najdramatičnijih događaja u istoriji, ali je takođe i intimni portret čoveka blistavog uma, nesavršenog, često strašljivog, ali na samom kraju hrabrog – junaka svog i našeg doba. Ovo je nezaboravno remek-delo majstora pripovedanja.

    Dodatne informacije

    Izdavač Laguna
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter