Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Dijamantski trg

Dijamantski trg

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788660361136

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B7926

Broj strana:

182

Težina:

241 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Natalija, skromna devojka koja je ostala bez majke, upoznaje svog budućeg supruga tokom slavlja na Dijamantskom trgu. Ispostavlja se da je odlučni mladić Kimet, zbog kojeg raskida veridbu, posesivan i sebičan čovek, preke naravi. Pored detalja o teškom životu s njim, Natalijin tok svesti otkriva šta se krije iza njene ćutljive spoljašnjosti: fascinantno oko za detalje, razigrana mašta, neobične refleksije i krhkost.
Ali kako je velika književnost uvek više od ispričane priče, u Dijamantskom trgu se, iza pripovesti o jednoj običnoj ženi, u govorkanjima i sašaptavanjima susetki na ulici, u pijačnim razgovorima i prijateljskim posetama, zlokobno primiče usud Španskog građanskog rata, koji lako izmiče samo tlo života - bezmalo svaku elementarnu sigurnost i ljudskost. Veličanstvenost ovog romana upravo je izvedena iz toga što se o krizi, ugroženosti i zlu, kako se čini, može pisati i na način na koji koji je Rudureda činila - ne odustajući od ulaganja u mogućnost dostojanstva života i preobražavajući patnju u odlučnost i čvrstinu.

  • Originalni naziv: Diamond Square
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Natalija, skromna devojka koja je ostala bez majke, upoznaje svog budućeg supruga tokom slavlja na Dijamantskom trgu. Ispostavlja se da je odlučni mladić Kimet, zbog kojeg raskida veridbu, posesivan i sebičan čovek, preke naravi. Pored detalja o teškom životu s njim, Natalijin tok svesti otkriva šta se krije iza njene ćutljive spoljašnjosti: fascinantno oko za detalje, razigrana mašta, neobične refleksije i krhkost. Ali kako je velika književnost uvek više od ispričane priče, u Dijamantskom trgu se, iza pripovesti o jednoj običnoj ženi, u govorkanjima i sašaptavanjima susetki na ulici, u pijačnim razgovorima i prijateljskim posetama, zlokobno primiče usud Španskog građanskog rata, koji lako izmiče samo tlo života - bezmalo svaku elementarnu sigurnost i ljudskost. Veličanstvenost ovog romana upravo je izvedena iz toga što se o krizi, ugroženosti i zlu, kako se čini, može pisati i na način na koji koji je Rudureda činila - ne odustajući od ulaganja u mogućnost dostojanstva života i preobražavajući patnju u odlučnost i čvrstinu.

Dodatne informacije

Izdavač Kontrast izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter