Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Didaktika razredne kvake - Rasprave o didaktici, metodici i razvoju škole

Didaktika razredne kvake - Rasprave o didaktici, metodici i razvoju škole

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Hilbert Meyer


ISBN:

978-953-6101-50-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9598

Broj strana:

238

Težina:

610 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

48,40 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je sretan spoj teorijskih uvida i praktičnih primjera znanja o didaktičkom i metodičkom djelovanju u razredu i školi. Namijenjena je učiteljima i profesorima, osobito onim nastavnicima koji nemaju dovoljno vremena pa su skloni tzv. kratkim nastavnim pripremama. Didaktika razredne kvake odnosi se na pripremu nastavnika za nastavu koja započinje u onom trenutku kada nastavnik, ulazeći u učionicu, primi razrednu kvaku.

Iz Predgovora:

Jedna od mojih studentica , Ulrike Schröder, sa svog se prvog školskog praktikuma vratila sa sljedećom dosjetkom: Postoje tri vrste nastavnika: autodidakti, didaktičari razredne kvake i udarnici. Autodidakti se preipemaju u autu tijekom vožnje do radnog mjesta, didaktičari razredne kvake kada u ruku uzmu kvaku razreda, a udarnici ulaze u razred i pitaju: A što smo radili posljednji sat?

Ulrikina dosjetka je prikladna da prazničke didaktičare vrati na tlo činjenica i postavi doista zanimljiva pitanja: Što se odigrava u glavi didaktičara razredne kvake? Kako je moguće da neki satovi za koje se nismo pripremili uopće nisu tako loši? Ponašaju li se udarnici glupo ili mudro?

  • Originalni naziv: Türklinkendidaktik:...
  • Prevodilac: Vladimir Adamček
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je sretan spoj teorijskih uvida i praktičnih primjera znanja o didaktičkom i metodičkom djelovanju u razredu i školi. Namijenjena je učiteljima i profesorima, osobito onim nastavnicima koji nemaju dovoljno vremena pa su skloni tzv. kratkim nastavnim pripremama. Didaktika razredne kvake odnosi se na pripremu nastavnika za nastavu koja započinje u onom trenutku kada nastavnik, ulazeći u učionicu, primi razrednu kvaku. Iz Predgovora: Jedna od mojih studentica , Ulrike Schröder, sa svog se prvog školskog praktikuma vratila sa sljedećom dosjetkom: Postoje tri vrste nastavnika: autodidakti, didaktičari razredne kvake i udarnici. Autodidakti se preipemaju u autu tijekom vožnje do radnog mjesta, didaktičari razredne kvake kada u ruku uzmu kvaku razreda, a udarnici ulaze u razred i pitaju: A što smo radili posljednji sat? Ulrikina dosjetka je prikladna da prazničke didaktičare vrati na tlo činjenica i postavi doista zanimljiva pitanja: Što se odigrava u glavi didaktičara razredne kvake? Kako je moguće da neki satovi za koje se nismo pripremili uopće nisu tako loši? Ponašaju li se udarnici glupo ili mudro?

Dodatne informacije

Izdavač EDUCA - nakladno društvo d.o.o.
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter