Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Devojke iz Rijada

Devojke iz Rijada

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Rajaa Alsanea


ISBN:

978-86-7878-113-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1075

Broj strana:

288

Težina:

170 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ljubav i požuda, muškarci i novac, kršenje tabua... Zavirite u skriveni svijet četiri mlade djevojke koje se trude da usklade svoje ljubavi i želje sa krutim pravilima tradicije islama. Tokom godina, četiri studentkinje univerziteta, pripadnice elitne rijadske klase: Gamra, Mišel, Sadim i Lamis, suočavaju se sa brojnim društvenim, romantičnim, profesionalnim i seksualnim problemima, kao i sve djevojke njiihovog uzrasta. Međutim, beskonačni kulturološki sukobi još više otežavaju odrastanje ovih dvadesetogodišnjakinja u društvu koje se i dalje čvrsto drži načina života iz davnina. One, ipak, utiru svoj put - ne zapadnjački, već onaj koji zadržava ono što je dobro od vrijednosti islamske religije i kulture, dok istovremeno dozvoljava reforme.

Gamra, Mišel, Sadim i Lamis pune su nadanja i planova, odlučnosti i snova. I strasno se zaljubljuju i odljubljuju baš kao i žene bilo gdje na svijetu.

Jedinstvena i nezaboravna priča o komplikovanim životima ovih mladih Saudijki čije se nevjerovatne životne priče odvijaju u kulturi koja je toliko različita od naše.

  • Originalni naziv: Girls of Riyadh
  • Prevodilac: Sandra Ćelap
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ljubav i požuda, muškarci i novac, kršenje tabua... Zavirite u skriveni svijet četiri mlade djevojke koje se trude da usklade svoje ljubavi i želje sa krutim pravilima tradicije islama. Tokom godina, četiri studentkinje univerziteta, pripadnice elitne rijadske klase: Gamra, Mišel, Sadim i Lamis, suočavaju se sa brojnim društvenim, romantičnim, profesionalnim i seksualnim problemima, kao i sve djevojke njiihovog uzrasta. Međutim, beskonačni kulturološki sukobi još više otežavaju odrastanje ovih dvadesetogodišnjakinja u društvu koje se i dalje čvrsto drži načina života iz davnina. One, ipak, utiru svoj put - ne zapadnjački, već onaj koji zadržava ono što je dobro od vrijednosti islamske religije i kulture, dok istovremeno dozvoljava reforme. Gamra, Mišel, Sadim i Lamis pune su nadanja i planova, odlučnosti i snova. I strasno se zaljubljuju i odljubljuju baš kao i žene bilo gdje na svijetu. Jedinstvena i nezaboravna priča o komplikovanim životima ovih mladih Saudijki čije se nevjerovatne životne priče odvijaju u kulturi koja je toliko različita od naše.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter