Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Devet pravila za prihvaćanje smrti

Devet pravila za prihvaćanje smrti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kevin Toolis


ISBN:

978-953-257-489-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8812

Broj strana:

176

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

32,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Sviđalo se to nama ili ne smrt je svuda oko nas, neizostavan je dio života. No danas se često ponašamo kao da je ona nešto odvojeno od života, nešto od čega se po svaku cijenu želim zaštititi i izbjeći je. Zato danas svoje mrtve često gledamo kao statistike i brojke, a smrt postaje neugodna prijeteća sjena. No, Peter Toolis, nagrađivani autor i reporter smatra da moramo učiniti upravo suprotno – upoznati se sa svojom i tuđom smrtnosti. Njegova obitelj već 250 godina živi na otoku u Irskoj gdje i dalje prihvaćaju smrt kao ravnopravnu životu.

Ničija smrt ne ostaje neoplakana i bez dostojanstva. Pogledati smrti u oči, svjesni da smo smrtno biće i da joj nećemo umaći, čini nas boljim i sretnijim čovjekom, jer pričati o smrti, znači pričati o životu, podsjeća nas autor. Znali su to naši davni preci, još od neolitika, od Azteka i starih Grka, a tradicionalna bdijenja danas su rijetki ostaci te mudrosti. Prihvatiti svoju smrtnost i dijeliti obred i svoju tugu sa zajednicom važno je i pomaže nam svima živjeti autentično i bez straha.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x220
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Sviđalo se to nama ili ne smrt je svuda oko nas, neizostavan je dio života. No danas se često ponašamo kao da je ona nešto odvojeno od života, nešto od čega se po svaku cijenu želim zaštititi i izbjeći je. Zato danas svoje mrtve često gledamo kao statistike i brojke, a smrt postaje neugodna prijeteća sjena. No, Peter Toolis, nagrađivani autor i reporter smatra da moramo učiniti upravo suprotno – upoznati se sa svojom i tuđom smrtnosti. Njegova obitelj već 250 godina živi na otoku u Irskoj gdje i dalje prihvaćaju smrt kao ravnopravnu životu. Ničija smrt ne ostaje neoplakana i bez dostojanstva. Pogledati smrti u oči, svjesni da smo smrtno biće i da joj nećemo umaći, čini nas boljim i sretnijim čovjekom, jer pričati o smrti, znači pričati o životu, podsjeća nas autor. Znali su to naši davni preci, još od neolitika, od Azteka i starih Grka, a tradicionalna bdijenja danas su rijetki ostaci te mudrosti. Prihvatiti svoju smrtnost i dijeliti obred i svoju tugu sa zajednicom važno je i pomaže nam svima živjeti autentično i bez straha.

Dodatne informacije

Izdavač Planetopija
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter