Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Dete božije

Dete božije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-89203-59-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M8916

Broj strana:

168

Težina:

255 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

U planinskom krajoliku istočnog Tenesija odvija se život Lestera Balarda, prognanika koji ostaje bez kuće i imanja, društvenog izopštenika koji luta šumama okruga Sevier dok njegovo devijantno ponašanje postepeno poprima razmere krajnjeg moralnog posrnuća.

Ali Balard je samo „dete božije, možda u mnogome slično vama”. Ovim rečima na samom početku svog trećeg romana Makarti nam sugeriše drugačiji pristup u tumačenju katastrofalnog pokušaja života izvan socijalnog poretka.

Balardova nemogućnost da ostvari dublji odnos sa ljudima nalazi svoj krajnji izraz u nezamislivim zločinima. Ali uprkos tome što je lišen bilo kakve humanosti, Balard je i dalje dete Boga.

Kao i u svim svojim romanima, Makarti i ovde surovo realistično opisuje ljudsku okrutnost. Međutim, iako autor svojim prepoznatljivim stilom stvara ubedljivu, mračnu atmosferu, „Dete božije“ nas neumoljivo tera da preispitamo ono što verujemo da znamo o odnosu pojedinca i zajednice.

  • Originalni naziv: Child of God
  • Prevodilac: Nikola Matić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U planinskom krajoliku istočnog Tenesija odvija se život Lestera Balarda, prognanika koji ostaje bez kuće i imanja, društvenog izopštenika koji luta šumama okruga Sevier dok njegovo devijantno ponašanje postepeno poprima razmere krajnjeg moralnog posrnuća. Ali Balard je samo „dete božije, možda u mnogome slično vama”. Ovim rečima na samom početku svog trećeg romana Makarti nam sugeriše drugačiji pristup u tumačenju katastrofalnog pokušaja života izvan socijalnog poretka. Balardova nemogućnost da ostvari dublji odnos sa ljudima nalazi svoj krajnji izraz u nezamislivim zločinima. Ali uprkos tome što je lišen bilo kakve humanosti, Balard je i dalje dete Boga. Kao i u svim svojim romanima, Makarti i ovde surovo realistično opisuje ljudsku okrutnost. Međutim, iako autor svojim prepoznatljivim stilom stvara ubedljivu, mračnu atmosferu, „Dete božije“ nas neumoljivo tera da preispitamo ono što verujemo da znamo o odnosu pojedinca i zajednice.

Dodatne informacije

Izdavač Kontrast izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter