Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Deseti dar

Deseti dar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7710-296-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3275

Broj strana:

383

Težina:

380 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,80 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Uz raskalašne gusare, zanosne mlade robinje, mirisne arapske vrtove, egzotične misterije i marokanske bazare, Deseti dar je očaravajuća pustolovina na talasima uzburkanih mora, zasnovana na stvarnim poharama i pljačkanjima beskrupuloznih gusara na obalama Kornvola u XVII vijeku.

Jula 1625. godine, gusari su uplovili u kornvolski zaliv i opljačkali crkvu. Njihov plijen činilo je šezdesetoro muškaraca, žena i djece koje su poveli za sjeverni Maroko, kako bi ih tamo prodali u roblje. Među njima je i Ketrin En Tregena, talentovana mlada vezilja, koja je daleko od pokorne i poslušne robinje.

I dok obale Engleske nestaju sa vidika, oni plove ka Istoku, gdje ih očekuje nesvakidašnja avantura. U jednom ekskluzivnom londonskom restoranu, Džulija Lavat dobija poklon koji će joj promijeniti život. Oduševljena je starom knjigom vezenih korica i, dok je bude čitala, otkriće na izbledelim i pohabanim stranicama izvanredan dnevnik mlade devojke iz Kornvola.

Sudbine ove dvije žene iz potpuno različitih epoha, neizbježno će se stopiti, na nevjerovatan način...

  • Originalni naziv: CROSSED BONES
  • Prevodilac: Miroslav Bašić Palković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Uz raskalašne gusare, zanosne mlade robinje, mirisne arapske vrtove, egzotične misterije i marokanske bazare, Deseti dar je očaravajuća pustolovina na talasima uzburkanih mora, zasnovana na stvarnim poharama i pljačkanjima beskrupuloznih gusara na obalama Kornvola u XVII vijeku. Jula 1625. godine, gusari su uplovili u kornvolski zaliv i opljačkali crkvu. Njihov plijen činilo je šezdesetoro muškaraca, žena i djece koje su poveli za sjeverni Maroko, kako bi ih tamo prodali u roblje. Među njima je i Ketrin En Tregena, talentovana mlada vezilja, koja je daleko od pokorne i poslušne robinje. I dok obale Engleske nestaju sa vidika, oni plove ka Istoku, gdje ih očekuje nesvakidašnja avantura. U jednom ekskluzivnom londonskom restoranu, Džulija Lavat dobija poklon koji će joj promijeniti život. Oduševljena je starom knjigom vezenih korica i, dok je bude čitala, otkriće na izbledelim i pohabanim stranicama izvanredan dnevnik mlade devojke iz Kornvola. Sudbine ove dvije žene iz potpuno različitih epoha, neizbježno će se stopiti, na nevjerovatan način...

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter