Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Demogeografija: stanovništvo u prostornim odnosima i procesima

Demogeografija: stanovništvo u prostornim odnosima i procesima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-30876-3

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B1130

Broj strana:

284

Težina:

740 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

69,50 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga obuhvaća svu relevantnu problematiku geografije stanovništva. Težište joj na razumijevanju i objašnjavanju dinamičkih komponenti stanovništva, tj. prirodnog kretanja i prostorne pokretljivosti. Važno mjesto zauzima i prostorno-vremenska međuzavisnost spomenutih komponenti koja, izravno ili neizravno, uzrokuje promjene i razlike u broju, razmještaju i sastavu stanovništva.
Obrađeno je 50-ak tematskih cjelina razvrstanih u šest poglavlja:
- Uvod u geografsko proučavanje stanovništva
- Razmještaj stanovništva na Zemlji
- Razvoj svjetskog stanovništva /naseljenosti/
- Kretanje stanovništva
- Sastav stanovništva
- Stanovništvo, okoliš i razvoj.
- Knjiga obuhvaća 284 str., sa 117 slika (kartograma i dijagrama), 66 tablica, 305 navoda u popisu literature, abecednim kazalom pojmova i kazalom imena.
- Autor se koristio opsežnom relevantnom domaćom i inozemnom literaturom iz geografije stanovništva te iz demografije, sociologije i drugih znanstvenih disciplina, kao i najnovijim statističkim podacima.
- Navedeni su brojni primjeri koji dodatno objašnjavaju osnovni sadržaj.
- Unutar gotovo svake tematske cjeline izdvojeni su dijelovi u kojima se razmatra odgovarajuća problematika stanovništva Hrvatske.
- Slike su u funkciji razumijevanja prostornih razlika u demografskom razvoju; posebice valja istaknuti dvadesetak tematskih karata koje predočuju diferencirana demografska obilježja i procese u svijetu.
- Dio sadržaja dodatno je objašnjen u gotovo tristo bilješki (na dnu stranica).
Knjiga je ponajprije namijenjena geografima, a trebala bi biti ײpri ruciײ i drugim stručnjacima (sociolozima, ekonomistima, politolozima, planerima i dr.). Djelo potpuno zadovoljava potrebe studija geografije (tj. nastavni program predmeta Demogeografija) te je prihvaćeno kao udžbenik Sveučilišta u Zagrebu (Manualia universitatis studiorum Zagrabiensis).

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x280
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga obuhvaća svu relevantnu problematiku geografije stanovništva. Težište joj na razumijevanju i objašnjavanju dinamičkih komponenti stanovništva, tj. prirodnog kretanja i prostorne pokretljivosti. Važno mjesto zauzima i prostorno-vremenska međuzavisnost spomenutih komponenti koja, izravno ili neizravno, uzrokuje promjene i razlike u broju, razmještaju i sastavu stanovništva. Obrađeno je 50-ak tematskih cjelina razvrstanih u šest poglavlja: - Uvod u geografsko proučavanje stanovništva - Razmještaj stanovništva na Zemlji - Razvoj svjetskog stanovništva /naseljenosti/ - Kretanje stanovništva - Sastav stanovništva - Stanovništvo, okoliš i razvoj. - Knjiga obuhvaća 284 str., sa 117 slika (kartograma i dijagrama), 66 tablica, 305 navoda u popisu literature, abecednim kazalom pojmova i kazalom imena. - Autor se koristio opsežnom relevantnom domaćom i inozemnom literaturom iz geografije stanovništva te iz demografije, sociologije i drugih znanstvenih disciplina, kao i najnovijim statističkim podacima. - Navedeni su brojni primjeri koji dodatno objašnjavaju osnovni sadržaj. - Unutar gotovo svake tematske cjeline izdvojeni su dijelovi u kojima se razmatra odgovarajuća problematika stanovništva Hrvatske. - Slike su u funkciji razumijevanja prostornih razlika u demografskom razvoju; posebice valja istaknuti dvadesetak tematskih karata koje predočuju diferencirana demografska obilježja i procese u svijetu. - Dio sadržaja dodatno je objašnjen u gotovo tristo bilješki (na dnu stranica). Knjiga je ponajprije namijenjena geografima, a trebala bi biti ײpri ruciײ i drugim stručnjacima (sociolozima, ekonomistima, politolozima, planerima i dr.). Djelo potpuno zadovoljava potrebe studija geografije (tj. nastavni program predmeta Demogeografija) te je prihvaćeno kao udžbenik Sveučilišta u Zagrebu (Manualia universitatis studiorum Zagrabiensis).

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter