Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Đavolov kapelan

Đavolov kapelan

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-86059-05-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6510

Broj strana:

300

Težina:

493 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U ovoj zbirci eseja sa podnaslovom Razmišljanja o nadi, nauci, lažima i ljubavi, Dokins nam još jednom otkriva koliko nauka može biti uzbudljiva i očaravajuća. Beskompromisnim proznim stilom ubjeđenog racionaliste, Dokins se hrabro bori protiv praznovjerja, pseudonauke, kreacionizma, ne izbjegavajući da se suoči sa dilemama i strahovima koje nosi život u modernoj civilizaciji.

Dokins je u polemičkom nastupu oštar, ali iskren i uviđavan sagovornik i kritičar. Teme kojima se bavi u ovoj impresivnoj antologiji protežu se širokim poljima nauke i filozofije. Autor inspirativno govori o evoluciji, pravima životinja, kloniranju, genetski modifikovanoj hrani, o nekompatibilnosti religije i nauke, ali i potrebi za interkulturnim dijalogom.

Đavolov kapelan je po svojim narativnim svojstvima blizak klasičnim literarnim esejima, jer Ričard Dokins ima rijetko umijeće da elegantno ukloni barijeru nerazumjevanja i da naučne koncepte postavi u okvir svakodnevnog života.

  • Originalni naziv: A Devils Chaplain
  • Prevodilac: Ljubomir Zlatanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U ovoj zbirci eseja sa podnaslovom Razmišljanja o nadi, nauci, lažima i ljubavi, Dokins nam još jednom otkriva koliko nauka može biti uzbudljiva i očaravajuća. Beskompromisnim proznim stilom ubjeđenog racionaliste, Dokins se hrabro bori protiv praznovjerja, pseudonauke, kreacionizma, ne izbjegavajući da se suoči sa dilemama i strahovima koje nosi život u modernoj civilizaciji. Dokins je u polemičkom nastupu oštar, ali iskren i uviđavan sagovornik i kritičar. Teme kojima se bavi u ovoj impresivnoj antologiji protežu se širokim poljima nauke i filozofije. Autor inspirativno govori o evoluciji, pravima životinja, kloniranju, genetski modifikovanoj hrani, o nekompatibilnosti religije i nauke, ali i potrebi za interkulturnim dijalogom. Đavolov kapelan je po svojim narativnim svojstvima blizak klasičnim literarnim esejima, jer Ričard Dokins ima rijetko umijeće da elegantno ukloni barijeru nerazumjevanja i da naučne koncepte postavi u okvir svakodnevnog života.

Dodatne informacije

Izdavač Heliks
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter