Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Darovita

Darovita

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-221-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7726

Broj strana:

212

Težina:

296 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Glavna junakinja romana Darovita, djevojčica Rumi, odrasta u indijskoj imigrantskoj obitelji u Velikoj Britaniji. Mlada spisateljica Nikita Lalwani sa svojom junakinjom dijeli rodni Cardiff, ali i život između dvaju svjetova – indijske tradicije i svakodnevice Velike Britanije.

Za djevojčicu Rumi ta podijeljenost svjetova počinje u obitelji, nastavlja se u školi i završava u njezinom konačnom odabiru vlastitoga puta – na margini britanskog društva ali izvan stega indijske tradicije. Sustavom prepoznavanja i uključivanja talentirane djece u naprednije školske programe, mala Rumi biva prepoznata po matematičkom talentu. Njezin otac, i sam matematičar ali na manje uglednom sveučilištu u Cardiffu, odlučuje, međutim, to “dodatno obrazovanje” preuzeti u vlastite ruke i voditi kćerino napredovanje svojim metodama. On vjeruje sebi, ne britanskom sustavu. I on voli Rumi.

Od toga trenutka Rumi postaje njegov projekt, u kojem se miješaju rigidne metode patrijarhalnog odgoja tradicionalne indijske obitelji s nasilnim ponašanjem oca koji uopće ne prihvaća realitet i oblike suvremenoga društva. Ukratko, riječ je o kombinaciji socijalne frustracije nepripadnosti i naslijeđenih preduvjerenja, u kojima se Rumi kao dijete ne može snaći.

  • Originalni naziv: GIFTED
  • Prevodilac: Ivana Rogar
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Glavna junakinja romana Darovita, djevojčica Rumi, odrasta u indijskoj imigrantskoj obitelji u Velikoj Britaniji. Mlada spisateljica Nikita Lalwani sa svojom junakinjom dijeli rodni Cardiff, ali i život između dvaju svjetova – indijske tradicije i svakodnevice Velike Britanije. Za djevojčicu Rumi ta podijeljenost svjetova počinje u obitelji, nastavlja se u školi i završava u njezinom konačnom odabiru vlastitoga puta – na margini britanskog društva ali izvan stega indijske tradicije. Sustavom prepoznavanja i uključivanja talentirane djece u naprednije školske programe, mala Rumi biva prepoznata po matematičkom talentu. Njezin otac, i sam matematičar ali na manje uglednom sveučilištu u Cardiffu, odlučuje, međutim, to “dodatno obrazovanje” preuzeti u vlastite ruke i voditi kćerino napredovanje svojim metodama. On vjeruje sebi, ne britanskom sustavu. I on voli Rumi. Od toga trenutka Rumi postaje njegov projekt, u kojem se miješaju rigidne metode patrijarhalnog odgoja tradicionalne indijske obitelji s nasilnim ponašanjem oca koji uopće ne prihvaća realitet i oblike suvremenoga društva. Ukratko, riječ je o kombinaciji socijalne frustracije nepripadnosti i naslijeđenih preduvjerenja, u kojima se Rumi kao dijete ne može snaći.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter