Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Dar: kako kreativni duh transformira svijet

Dar: kako kreativni duh transformira svijet

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Lewis Hyde


ISBN:

978-953-316-205-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6145

Broj strana:

384

Težina:

663 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

44,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Antropologija, ekonomija, psihologija, umjetnost i bajke samo su neka od oruđa u rukama stručnjaka Lewisa Hydea kojima će nam pokazati koju su ulogu darovi odigrali i igraju u našem emocionalnom i duhovnom životu.

Prvotno objavljen prije dvadeset pet godina, Dar je do danas stekao status modernog klasika i djela koje je za suvremenost važnije nego ikad prije; djelomice zahvaljujući i briljantno orkestriranoj obrani vrijednosti kreativnosti i njezinoj važnosti u kulturi kojom vlada novac i koja je prvenstveno usmjerena ka udobnosti i spektaklu. Ova visoko cijenjena dizertacija ponovno nam potvrđuje kao ispravnu našu intuitivnu pretpostavku kako je umjetnost daleko vrednija od svoje puke cijene na tržištu (jer danas kao da ništa ne postoji ako na sebi nema etiketu s cijenom) i otkriva nam mnoge načine na koje umjetnost i umjetnici obogaćuju naš duhovni život. Podjednako prosvjetljujuća i originalna u svojim pogledima na svijet, ova je studija kreativnosti nezaobilazno štivo podjednako pisaca, glazbenika, mislioca, knjiga za koju je Margaret Atwood izjavila kako je najbolja za talentirane, no još nepriznate stvaraoce i sama po sebi remek-djelo.

  • Originalni naziv: GIFT: HOW THE CREATIVE...
  • Prevodilac: Ivana Galović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Antropologija, ekonomija, psihologija, umjetnost i bajke samo su neka od oruđa u rukama stručnjaka Lewisa Hydea kojima će nam pokazati koju su ulogu darovi odigrali i igraju u našem emocionalnom i duhovnom životu. Prvotno objavljen prije dvadeset pet godina, Dar je do danas stekao status modernog klasika i djela koje je za suvremenost važnije nego ikad prije; djelomice zahvaljujući i briljantno orkestriranoj obrani vrijednosti kreativnosti i njezinoj važnosti u kulturi kojom vlada novac i koja je prvenstveno usmjerena ka udobnosti i spektaklu. Ova visoko cijenjena dizertacija ponovno nam potvrđuje kao ispravnu našu intuitivnu pretpostavku kako je umjetnost daleko vrednija od svoje puke cijene na tržištu (jer danas kao da ništa ne postoji ako na sebi nema etiketu s cijenom) i otkriva nam mnoge načine na koje umjetnost i umjetnici obogaćuju naš duhovni život. Podjednako prosvjetljujuća i originalna u svojim pogledima na svijet, ova je studija kreativnosti nezaobilazno štivo podjednako pisaca, glazbenika, mislioca, knjiga za koju je Margaret Atwood izjavila kako je najbolja za talentirane, no još nepriznate stvaraoce i sama po sebi remek-djelo.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter