Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Dan sa škorpijom

Dan sa škorpijom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Pol Skot


ISBN:

978-86-521-0340-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1919

Broj strana:

582

Težina:

735 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Druga knjiga tetralogije Radž

Ostvarenje neuobičajenih razmjera i snage.
Observer

Indija, 9. avgust 1942. Jutro donosi nemire i policijska hapšenja članova Kongresne partije. Među uhapšenima je i proslavljeni glavni ministar Mohamed Ali Kasim. Utamničenje ovog čovjeka odanog stožernoj zamisli njegove stranke, da se slobodna Indija ujedini, oličava sve izrazitiji raspad anglo-indijskih odnosa.

Britansku porodicu Lejton, koja već odavno služi Engleskoj u Indiji, ta politička i društvena razmimoilaženja pogađaju neposredno, teško i tragično. Pojedini, poput Ronalda Merika, ubijeđeni su da istinska bliskost između različitih rasa nije moguća; drugi pak, poput Sare Lejton, bore se da se izmire sa svojom anglo-indijskom prošlošću. Dok pometnja i zbrka narastaju, Britanci su prinuđeni da se suoče s nasilinim i u mnogo čemu surovim godinama koje ih čekaju.

Ne pada nam na pamet ništa što treba znati o britanskoj vladavini u Indiji a da nam to već nije ispripovijedao Skot… Njegov doprinos književnosti vječne je vrijednosti.
New York Times

Predivno sazdana knjiga… Još bogatija od prethodne u svom šarolikom ćilimu indijskih i britanskih likova.
Sunday Times

  • Prevodilac: Dubravka Srećković-Divković
  • Edicija: Radž
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Druga knjiga tetralogije Radž Ostvarenje neuobičajenih razmjera i snage. Observer Indija, 9. avgust 1942. Jutro donosi nemire i policijska hapšenja članova Kongresne partije. Među uhapšenima je i proslavljeni glavni ministar Mohamed Ali Kasim. Utamničenje ovog čovjeka odanog stožernoj zamisli njegove stranke, da se slobodna Indija ujedini, oličava sve izrazitiji raspad anglo-indijskih odnosa. Britansku porodicu Lejton, koja već odavno služi Engleskoj u Indiji, ta politička i društvena razmimoilaženja pogađaju neposredno, teško i tragično. Pojedini, poput Ronalda Merika, ubijeđeni su da istinska bliskost između različitih rasa nije moguća; drugi pak, poput Sare Lejton, bore se da se izmire sa svojom anglo-indijskom prošlošću. Dok pometnja i zbrka narastaju, Britanci su prinuđeni da se suoče s nasilinim i u mnogo čemu surovim godinama koje ih čekaju. Ne pada nam na pamet ništa što treba znati o britanskoj vladavini u Indiji a da nam to već nije ispripovijedao Skot… Njegov doprinos književnosti vječne je vrijednosti. New York Times Predivno sazdana knjiga… Još bogatija od prethodne u svom šarolikom ćilimu indijskih i britanskih likova. Sunday Times

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter