Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Damin gambit

Damin gambit

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Walter Tevis


ISBN:

978-86-10-03589-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B6218

Broj strana:

304

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kada je sa osam godina završila u sirotištu, činilo se da je Bet Harmon predodređena za sudbinu sivu i bezličnu poput odeće koju je nosila. Sve dok ne odigra prvu partiju šaha. Njen genijalni talenat odmah je očigledan – dok igra, čula joj se izoštravaju, jasnije razmišlja, i prvi put oseća da ima kontrolu nad svojim životom. Bet postaje sve bolja, a glamurozni i uzbudljivi turniri pružaju joj nadu da je čeka drugačija budućnost na tabli sa šezdeset četiri polja u crno-belom svetu. Ali taj svet zamršen je kao i njeni potezi, i iako deluje mirno i uglađeno, krije vulkane strasti i opasnosti, i u njemu su dozvoljene najpodmuklije spletke.

Ulozi postaju sve veći i dolazi trenutak da se suoči sa najboljim igračem na svetu. Da li će iz te partije izaći kao pobednik, ili će zauvek ostati neugledno siroče koje je protraćilo život?

Bestseler objavljen davne 1983. godine, po kojem je snimljena Netflix-ova mini-serija. Knjiga koju je nemoguće svrstati u uobičajene kategorije, priča o odrastanju, šahu, zavisnosti, elegantna proza prepuna napetosti: ako vam se dopala serija, dovoljno je reći da je knjiga mnogo, mnogo bolja! I ne, ne morate da se razumete u šah ili da ga volite da biste uživali.

  • Originalni naziv: The Queen"s gambit
  • Prevodilac: Vladimir Nikolić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kada je sa osam godina završila u sirotištu, činilo se da je Bet Harmon predodređena za sudbinu sivu i bezličnu poput odeće koju je nosila. Sve dok ne odigra prvu partiju šaha. Njen genijalni talenat odmah je očigledan – dok igra, čula joj se izoštravaju, jasnije razmišlja, i prvi put oseća da ima kontrolu nad svojim životom. Bet postaje sve bolja, a glamurozni i uzbudljivi turniri pružaju joj nadu da je čeka drugačija budućnost na tabli sa šezdeset četiri polja u crno-belom svetu. Ali taj svet zamršen je kao i njeni potezi, i iako deluje mirno i uglađeno, krije vulkane strasti i opasnosti, i u njemu su dozvoljene najpodmuklije spletke. Ulozi postaju sve veći i dolazi trenutak da se suoči sa najboljim igračem na svetu. Da li će iz te partije izaći kao pobednik, ili će zauvek ostati neugledno siroče koje je protraćilo život? Bestseler objavljen davne 1983. godine, po kojem je snimljena Netflix-ova mini-serija. Knjiga koju je nemoguće svrstati u uobičajene kategorije, priča o odrastanju, šahu, zavisnosti, elegantna proza prepuna napetosti: ako vam se dopala serija, dovoljno je reći da je knjiga mnogo, mnogo bolja! I ne, ne morate da se razumete u šah ili da ga volite da biste uživali.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter