Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Da ti nešto kažem

Da ti nešto kažem

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-41-325-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

N2174

Broj strana:

500

Težina:

390 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Da ti nešto kažem posjeduje onu bolećivu jetkost i onaj opori humor svakodnevice, toliko svojstven Hanifu Kurejšiju. Niko drugi ne otkriva nam svakodnevni život tako pronicljivo.

Da ti nešto kažem prati sudbinu uspeješnog psihoanalitičara koji se prisjeća svog punoljetstva negdje u sedamdesetim, u predgrađu velegrada, svoje prve ljubavi (veze koja nastavlja da ga proganja) i čina brutalnog nasilja od kog ne uspijeva da pobjegne.
Knjiga briljantno dočarava doživljaj seksualnih sloboda ove decenije, razigranost kulture uživalaca droge - kao i žestoki sukob između snaga rada i kapitala. Događaji iz tog perioda živopisna su pozornica na kojoj se odvija drama koja će se rasplamsati trideset godina kasnije, kada se njeni učesnici suoče s ulaskom u srednje doba a da još uvijek nisu razriješili traume iz mladosti.


Da ti nešto kažem je u direktnoj komunikaciji sa zebnjama i strahovima naše nacije i sa našom potrebom za ljubavlju. Kao i Buda iz predgrađa, i ovaj roman puca od energije i hrvanja sa sopstvenim žudnjama. Na trenutke komičan, na trenutke bolno nježan, odražava prirodu odnosa između žene i muškarca, roditelja i djece. Nepogrešivom vještinom svog pera Kurejši je stvorio upečatljivu lepezu prepoznatljivih likova koji se svi bore s ograničenjima svoga bića, progonjeni prošlošću, sve dok ne smognu snage da oproste - sebi samima, prije svega.

  • Originalni naziv: Something to tell you...
  • Prevodilac: Dika Nura Kapić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 110x180
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Da ti nešto kažem posjeduje onu bolećivu jetkost i onaj opori humor svakodnevice, toliko svojstven Hanifu Kurejšiju. Niko drugi ne otkriva nam svakodnevni život tako pronicljivo. Da ti nešto kažem prati sudbinu uspeješnog psihoanalitičara koji se prisjeća svog punoljetstva negdje u sedamdesetim, u predgrađu velegrada, svoje prve ljubavi (veze koja nastavlja da ga proganja) i čina brutalnog nasilja od kog ne uspijeva da pobjegne. Knjiga briljantno dočarava doživljaj seksualnih sloboda ove decenije, razigranost kulture uživalaca droge - kao i žestoki sukob između snaga rada i kapitala. Događaji iz tog perioda živopisna su pozornica na kojoj se odvija drama koja će se rasplamsati trideset godina kasnije, kada se njeni učesnici suoče s ulaskom u srednje doba a da još uvijek nisu razriješili traume iz mladosti. Da ti nešto kažem je u direktnoj komunikaciji sa zebnjama i strahovima naše nacije i sa našom potrebom za ljubavlju. Kao i Buda iz predgrađa, i ovaj roman puca od energije i hrvanja sa sopstvenim žudnjama. Na trenutke komičan, na trenutke bolno nježan, odražava prirodu odnosa između žene i muškarca, roditelja i djece. Nepogrešivom vještinom svog pera Kurejši je stvorio upečatljivu lepezu prepoznatljivih likova koji se svi bore s ograničenjima svoga bića, progonjeni prošlošću, sve dok ne smognu snage da oproste - sebi samima, prije svega.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter