Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Crni molitvenik

Crni molitvenik

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Marko Tomaš


ISBN:

9789533168593

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2922

Broj strana:

72

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U novoj pjesničkoj knjizi Marko Tomaš kaže da je ljubav smislila sve zločine, i zato u ovoj poeziji prijetnja duši nije smrt, nego život, a život znači ponavljajuću psovku dok se u nekoj kafani, ponekad uz vino, ponekad uz čaj, rješava nemoguća Rubickova kocka ljubavi.

S Crnim molitvenikom u ruci očekujte neku vrstu opojne inicijacije u religiju ljubavi i smrti, “ubojstvo u savršenom tangu”. Između korica čeka vas gol pjesnik razapet između slavoluka ljubavnoj čežnji i slavoluka “smrtonosnoj samoći”. Sklonjeni negdje daleko od svih rovova, nacizama, parola, trgovačkih centara i sapunica, naoružajte se i dobro našiljenom crnom olovkom za suradnju s pjesnikom, jer, budite sigurni, čeka vas ugodan posao potcrtavanja naglo pronađenog smisla, užitak u atmosferi i uvidima vješto artikuliranima u začudne, minimalističke iskaze i sintagme. A možda vam se dogodi, kako to već s molitvenicima biva, da naučite i koju pjesmu napamet.
Dorta Jagić

Marko Tomaš piše na dobar stari način koji se ne boji patetike, snažnih osjećaja i njihova centrifugalnog djelovanja, koji eros neprestano privodi u susjedstvo thanatosa. Ovom zbirkom još zaoštrava riskantnu poziciju odmaknutosti od ironije kada govori o svijetu, ali zadržava nešto zdrave autoironije koja mu daje težinu i autoritet. Uronjen u magmu ljubavi i politike, u kojoj se skicira kao buntovnik i osamljenik, on se ne štedi, a neštedimice dijeli i bol. Poezija koja boli je dobra poezija.
Kruno Lokotar

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U novoj pjesničkoj knjizi Marko Tomaš kaže da je ljubav smislila sve zločine, i zato u ovoj poeziji prijetnja duši nije smrt, nego život, a život znači ponavljajuću psovku dok se u nekoj kafani, ponekad uz vino, ponekad uz čaj, rješava nemoguća Rubickova kocka ljubavi. S Crnim molitvenikom u ruci očekujte neku vrstu opojne inicijacije u religiju ljubavi i smrti, “ubojstvo u savršenom tangu”. Između korica čeka vas gol pjesnik razapet između slavoluka ljubavnoj čežnji i slavoluka “smrtonosnoj samoći”. Sklonjeni negdje daleko od svih rovova, nacizama, parola, trgovačkih centara i sapunica, naoružajte se i dobro našiljenom crnom olovkom za suradnju s pjesnikom, jer, budite sigurni, čeka vas ugodan posao potcrtavanja naglo pronađenog smisla, užitak u atmosferi i uvidima vješto artikuliranima u začudne, minimalističke iskaze i sintagme. A možda vam se dogodi, kako to već s molitvenicima biva, da naučite i koju pjesmu napamet. Dorta Jagić Marko Tomaš piše na dobar stari način koji se ne boji patetike, snažnih osjećaja i njihova centrifugalnog djelovanja, koji eros neprestano privodi u susjedstvo thanatosa. Ovom zbirkom još zaoštrava riskantnu poziciju odmaknutosti od ironije kada govori o svijetu, ali zadržava nešto zdrave autoironije koja mu daje težinu i autoritet. Uronjen u magmu ljubavi i politike, u kojoj se skicira kao buntovnik i osamljenik, on se ne štedi, a neštedimice dijeli i bol. Poezija koja boli je dobra poezija. Kruno Lokotar

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter