Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Čovek iz Berlina

Čovek iz Berlina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Luk Mekolin


ISBN:

978-86-521-1782-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1102

Broj strana:

480

Težina:

589 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Odlično dočarana atmosfera Sarajeva iz 1943. i istorijski tačan kontekst potpuno vas uvlače u kompleksnu i napetu priču o njemačkom policajcu koji pokušava da bude pravičan pod opakim, korumpiranim režimom. Publishers Weekly

Usred haosa Drugog svjetskog rata... u zemlji surovosti i krvoprolića... jedna smrt još može sve da promijeni.

U ratom opustošenoj Jugoslaviji jedan njemački oficir i prelijepa mlada filmska rediteljka i fotografkinja, istinska junakinja u očima svog naroda, svirepo su ubijeni.

Slučaj je dodijeljen obavještajnom oficiru, kapetanu Gregoru Rajnhartu. Odlikovan najvišim ordenom za hrabrost u Velikom ratu, ali progonjen greškama koje je načinio izvan bojišta, on uskoro otkriva da njegova istraga ne obuhvata samo ubistvo - i da je ubijena hrvatska junakinja bila izuzetnija - i podmuklija - nego što je iko znao.

Pažljivo gazeći minskim poljem političkih, vojnih i ličnih interesa i zavada, Rajnhart shvata da neko ostavlja za sobom leševe kako bi prikrio svoj trag. No ti krvavi tragovi mogu dovesti Rajnharta do tajne skrivene na samom vrhu, tajne koju će moćnici čuvati po svaku cijenu.

A potraga za istinom može ga stajati glave.

Lik Gregora Rajnharta je uvjerljiv, složen i rastrzan sukobima kao i sile koje ga okružuju. Historical Novel Society

Mekolin pripovjeda izuzetno, iznijansirano i neodoljivo. NY Journal of Books

  • Originalni naziv: The Man from Berlin
  • Prevodilac: Nenad Dropulić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Odlično dočarana atmosfera Sarajeva iz 1943. i istorijski tačan kontekst potpuno vas uvlače u kompleksnu i napetu priču o njemačkom policajcu koji pokušava da bude pravičan pod opakim, korumpiranim režimom. Publishers Weekly Usred haosa Drugog svjetskog rata... u zemlji surovosti i krvoprolića... jedna smrt još može sve da promijeni. U ratom opustošenoj Jugoslaviji jedan njemački oficir i prelijepa mlada filmska rediteljka i fotografkinja, istinska junakinja u očima svog naroda, svirepo su ubijeni. Slučaj je dodijeljen obavještajnom oficiru, kapetanu Gregoru Rajnhartu. Odlikovan najvišim ordenom za hrabrost u Velikom ratu, ali progonjen greškama koje je načinio izvan bojišta, on uskoro otkriva da njegova istraga ne obuhvata samo ubistvo - i da je ubijena hrvatska junakinja bila izuzetnija - i podmuklija - nego što je iko znao. Pažljivo gazeći minskim poljem političkih, vojnih i ličnih interesa i zavada, Rajnhart shvata da neko ostavlja za sobom leševe kako bi prikrio svoj trag. No ti krvavi tragovi mogu dovesti Rajnharta do tajne skrivene na samom vrhu, tajne koju će moćnici čuvati po svaku cijenu. A potraga za istinom može ga stajati glave. Lik Gregora Rajnharta je uvjerljiv, složen i rastrzan sukobima kao i sile koje ga okružuju. Historical Novel Society Mekolin pripovjeda izuzetno, iznijansirano i neodoljivo. NY Journal of Books

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter