Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Civilizovani do bola - Cena napretka

Civilizovani do bola - Cena napretka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4692-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1511

Broj strana:

320

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Neke moderne bajke i otvorene laži slušamo toliko često da ih smatramo istinom: Civilizacija je najveće dostignuće ljudskog roda. Napredak je neporeciv. Imate sreće što živite upravo ovde i sada. Možda zbilja i imamo sreće. Možda i nemamo. Autor se protivi shvatanju da je napredak sam po sebi dobar i tvrdi da je napredak koji obeležava naše doba nešto slično bolesti koja se razvija.

Preistorijski život, naravno, nije bio pošteđen ni nedostataka ni opasnosti. Mnogo novorođenčadi je umiralo. Polomljena kost, inficirana rana, zmijski ujed - sve je to ugrožavalo život, ali postavlja se pitanje da li su zaista sve te opasnosti smrtonosnije od saobraćajnih nesreća, raka ili epidemije kardiovaskularnih bolesti. Budući da su naša ekologija i društvo sve ugroženiji, postavlja se pitanje o konačnom vrednovanju civilizacije - i ceni koju za nju plaćamo. Da li zaista želimo i možemo li nešto da promenimo?

  • Prevodilac: Jelena Kosovac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Neke moderne bajke i otvorene laži slušamo toliko često da ih smatramo istinom: Civilizacija je najveće dostignuće ljudskog roda. Napredak je neporeciv. Imate sreće što živite upravo ovde i sada. Možda zbilja i imamo sreće. Možda i nemamo. Autor se protivi shvatanju da je napredak sam po sebi dobar i tvrdi da je napredak koji obeležava naše doba nešto slično bolesti koja se razvija. Preistorijski život, naravno, nije bio pošteđen ni nedostataka ni opasnosti. Mnogo novorođenčadi je umiralo. Polomljena kost, inficirana rana, zmijski ujed - sve je to ugrožavalo život, ali postavlja se pitanje da li su zaista sve te opasnosti smrtonosnije od saobraćajnih nesreća, raka ili epidemije kardiovaskularnih bolesti. Budući da su naša ekologija i društvo sve ugroženiji, postavlja se pitanje o konačnom vrednovanju civilizacije - i ceni koju za nju plaćamo. Da li zaista želimo i možemo li nešto da promenimo?

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter