Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Čitateljka

Čitateljka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

V3821

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3821

Broj strana:

95

Težina:

243 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

DOBITNIK SVIJETSKE NAGRADE ZA FANTASTIKU

Čitanje kao sudbina stožerna je tema kratkog romana Čitateljka. Gospođica Tamara, junakinja osam prizora iz života vezanog za čitanje, odmijerava spram ovog usamljeničkog čina nade i strahovanja žene koja stoji na vetrometini vremena. Suočena s dramama prolaznosti, ona se upinje da uzmak od konačnog ništavila nađe u uzdizanju čitanja u zadovoljstvo za dvoje, u odabiru prave voćke koja će joj otvoriti rajske dveri.

Zoran Živković čudesno je ironičan autor čije se nadasve osobene vizije savršeno slažu s njegovom sumornom duhovitošću punom apsurda.

The Guardian, Velika Britanija

Poput Horhea Luisa Borhesa, Živković je majstor u sazdavanju čudesnih, alternativnih svijetova. Poput Dejvida Linča on uspijeva da spoji napetost i sijetu - da bude okrutan i duhovit u isto vrijeme.

The Seattle Times, SAD

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

DOBITNIK SVIJETSKE NAGRADE ZA FANTASTIKU Čitanje kao sudbina stožerna je tema kratkog romana Čitateljka. Gospođica Tamara, junakinja osam prizora iz života vezanog za čitanje, odmijerava spram ovog usamljeničkog čina nade i strahovanja žene koja stoji na vetrometini vremena. Suočena s dramama prolaznosti, ona se upinje da uzmak od konačnog ništavila nađe u uzdizanju čitanja u zadovoljstvo za dvoje, u odabiru prave voćke koja će joj otvoriti rajske dveri. Zoran Živković čudesno je ironičan autor čije se nadasve osobene vizije savršeno slažu s njegovom sumornom duhovitošću punom apsurda. The Guardian, Velika Britanija Poput Horhea Luisa Borhesa, Živković je majstor u sazdavanju čudesnih, alternativnih svijetova. Poput Dejvida Linča on uspijeva da spoji napetost i sijetu - da bude okrutan i duhovit u isto vrijeme. The Seattle Times, SAD

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter