Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Četvrti Kenedi

Četvrti Kenedi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mario Puzo


ISBN:

978-86-521-0183-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4133

Broj strana:

414

Težina:

13621 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Najnoviji roman pisca Kuma je politički triler koji počinje s terorističkim atentatom na papu koji se desio na Uskrs, što izaziva globalne potrese koji će uzdrmati uporišta moći širom svijeta, od palate sultana Šerhabena do Bijele kuće. Američki predsjednik je harizmatični Frensis Zavijer Kenedi, potomak čuvene porodice koju prati zla kob. Iako još oplakuje ženinu smrt, Kenedi se posvećuje poboljšanju zemlje i stvaranju idealističkog novog društvenog ugovora.

Nakon što je izvršen strahovit zločin, Kenedi se hladnokrvno zaklinje da će izbrisati Šerhaben s mape, bez obzira na američko bogatsvo koje je tamo uloženo. Članovi njegovog kabineta i prepredeni, ostareli članovi Sokratovog kluba - u čijim rukama se nalaze pšenica, nekretnine, nafta, mediji i Kongres - kuju zavjeru da ga smene. Nasumična nasilna djela oživljavaju i povećavaju opasnost. Unutar muške hijerarhije moći, sposobne žene poput potpredsjednice Helen du Prej proračunavaju svoje poteze.
Pronicljivo oslikavanje karaktera, živopisna drama i Puzovo lukavo tumačenje paradoksa zla čine vrhunski triler.

  • Originalni naziv: The Fourth K.
  • Prevodilac: Eli gilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Najnoviji roman pisca Kuma je politički triler koji počinje s terorističkim atentatom na papu koji se desio na Uskrs, što izaziva globalne potrese koji će uzdrmati uporišta moći širom svijeta, od palate sultana Šerhabena do Bijele kuće. Američki predsjednik je harizmatični Frensis Zavijer Kenedi, potomak čuvene porodice koju prati zla kob. Iako još oplakuje ženinu smrt, Kenedi se posvećuje poboljšanju zemlje i stvaranju idealističkog novog društvenog ugovora. Nakon što je izvršen strahovit zločin, Kenedi se hladnokrvno zaklinje da će izbrisati Šerhaben s mape, bez obzira na američko bogatsvo koje je tamo uloženo. Članovi njegovog kabineta i prepredeni, ostareli članovi Sokratovog kluba - u čijim rukama se nalaze pšenica, nekretnine, nafta, mediji i Kongres - kuju zavjeru da ga smene. Nasumična nasilna djela oživljavaju i povećavaju opasnost. Unutar muške hijerarhije moći, sposobne žene poput potpredsjednice Helen du Prej proračunavaju svoje poteze. Pronicljivo oslikavanje karaktera, živopisna drama i Puzovo lukavo tumačenje paradoksa zla čine vrhunski triler.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter