Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Centurion

Centurion

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sajmon Skerou


ISBN:

978-86-521-0392-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V2717

Broj strana:

404

Težina:

515 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Palmira, malo pustinjsko kraljevstvo, leži između dvije velike sile - Rima i Partije. Partija, dugogodišnji neprijatelj Rima, teži da zavlada Palmirom ne bi li ojačala i krenula u napad na rimske provincije. Kako bi zaštitila Carstvo, Druga ilirska kohorta se sprema za pohod, a na čelu jedinice nalaze se prefekt Makron i centurion Katon.

Palmirska kraljevska porodica nalazi se na ivici otvorene pobune, a Makron, Katon i mali vojni odred poslati su da zaštite kralja i odbrane granice zemlje. Ali Partija saznaje za prisustvo rimske vojske i sprema se za rat. A kada započnu parćanski napadi na rimske predstraže, Makronova kohorta nema izbora osim da goni neprijatelja u udaljene i izdajničke teritorije.

Ali Parćani nisu jedini neprijatelji s kojima se Rimljani suočavaju jer se Makron i Katon sukobljavaju s izdajnikom iz prošlosti. Borba za mir nikada nije bila toliko teška i opasna, a kohorta mora da dâ sve od sebe da se odupre i bori do kraja.

Veoma zanimljiv zaplet s žestokim borbama, političkim mahinacijama, izdajom, čašću, ljubavlju i mržnjom. -
Elizabet Čadvik Istorijski romani su ponovo dobili pisca koji ne pristaje na kopromise. - Northern Echo

  • Prevodilac: Eli Gilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Palmira, malo pustinjsko kraljevstvo, leži između dvije velike sile - Rima i Partije. Partija, dugogodišnji neprijatelj Rima, teži da zavlada Palmirom ne bi li ojačala i krenula u napad na rimske provincije. Kako bi zaštitila Carstvo, Druga ilirska kohorta se sprema za pohod, a na čelu jedinice nalaze se prefekt Makron i centurion Katon. Palmirska kraljevska porodica nalazi se na ivici otvorene pobune, a Makron, Katon i mali vojni odred poslati su da zaštite kralja i odbrane granice zemlje. Ali Partija saznaje za prisustvo rimske vojske i sprema se za rat. A kada započnu parćanski napadi na rimske predstraže, Makronova kohorta nema izbora osim da goni neprijatelja u udaljene i izdajničke teritorije. Ali Parćani nisu jedini neprijatelji s kojima se Rimljani suočavaju jer se Makron i Katon sukobljavaju s izdajnikom iz prošlosti. Borba za mir nikada nije bila toliko teška i opasna, a kohorta mora da dâ sve od sebe da se odupre i bori do kraja. Veoma zanimljiv zaplet s žestokim borbama, političkim mahinacijama, izdajom, čašću, ljubavlju i mržnjom. - Elizabet Čadvik Istorijski romani su ponovo dobili pisca koji ne pristaje na kopromise. - Northern Echo

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter