Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Carska vatra

Carska vatra

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Robert Lyndon


ISBN:

978-953-266-656-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M3664

Broj strana:

560

Težina:

792 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

52,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Još jedan nenadmašan spoj pustolovine i povijesti iz pera Roberta Lyndona, autora nezaboravne Potrage za sokolom.

Godina je 1081., velike se vojske sudaraju, a vladarske loze smjenjuju na prijestoljima – od Engleske do Bizanta Europa bukti ratovima. Ali na istoku prostire se još moćnije carstvo, koje posjeduje oružje što može promijeniti sudbinu svijeta: barut. U želji da se domogne vatrene smjese poraženi bizantski car pokreće naizgled neizvedivu misiju: na dvor kineskog cara šalje viteza - plaćenika Vallona i njegov odred elitnih boraca, koji se toga oružja moraju domoći ili poginuti pokušavajući. Na putu u nepoznato Vallonovoj skupini pridružit će se njegovi vjerni prijatelji: grčki liječnik Hero i engleski lovac Wayland, ali i mladi i nepromišljeni novak Lucas – svaki od njih za to će imati svoje razloge, svaki svoju tajnu. Preko prevrtljivih mora i užarenih pustinja, kroz nego- stoljubive planine i nepregledne stepe, staza do Nebeskog Carstva Vallonovu će družinu voditi u nepoznate zemlje s onu stranu Puta svile. Mnogi će pritom poginuti...ali nagrada za one koji prežive bit će nezamisliva. Carska vatra roman je koji Roberta Lyndona potvrđuje kao majstorskog pripovjedača, a čitatelja šalje na književno putovanje s kojega se neće htjeti vratiti.

Volite li obimne povijesne romane pune pustolovina, raznovrsnih i zanimljivih likova, nepogrešivo smještene u odgovarajući geopolitički i geografski kontekst te nošene radnjom koju ne možete prestati pratiti – ovo je knjiga koju morate pročitati.
Aspen Daily News

  • Originalni naziv: Imperial Fire
  • Prevodilac: Patricija Vodopija
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Još jedan nenadmašan spoj pustolovine i povijesti iz pera Roberta Lyndona, autora nezaboravne Potrage za sokolom. Godina je 1081., velike se vojske sudaraju, a vladarske loze smjenjuju na prijestoljima – od Engleske do Bizanta Europa bukti ratovima. Ali na istoku prostire se još moćnije carstvo, koje posjeduje oružje što može promijeniti sudbinu svijeta: barut. U želji da se domogne vatrene smjese poraženi bizantski car pokreće naizgled neizvedivu misiju: na dvor kineskog cara šalje viteza - plaćenika Vallona i njegov odred elitnih boraca, koji se toga oružja moraju domoći ili poginuti pokušavajući. Na putu u nepoznato Vallonovoj skupini pridružit će se njegovi vjerni prijatelji: grčki liječnik Hero i engleski lovac Wayland, ali i mladi i nepromišljeni novak Lucas – svaki od njih za to će imati svoje razloge, svaki svoju tajnu. Preko prevrtljivih mora i užarenih pustinja, kroz nego- stoljubive planine i nepregledne stepe, staza do Nebeskog Carstva Vallonovu će družinu voditi u nepoznate zemlje s onu stranu Puta svile. Mnogi će pritom poginuti...ali nagrada za one koji prežive bit će nezamisliva. Carska vatra roman je koji Roberta Lyndona potvrđuje kao majstorskog pripovjedača, a čitatelja šalje na književno putovanje s kojega se neće htjeti vratiti. Volite li obimne povijesne romane pune pustolovina, raznovrsnih i zanimljivih likova, nepogrešivo smještene u odgovarajući geopolitički i geografski kontekst te nošene radnjom koju ne možete prestati pratiti – ovo je knjiga koju morate pročitati. Aspen Daily News

Dodatne informacije

Izdavač Fraktura
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter