Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Čarobnjak

Čarobnjak

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Gene Wolfe


ISBN:

978-86-7752-049-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D0203

Broj strana:

452

Težina:

571 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dvotomni roman Vitez/Čarobnjak pripada rijetkim djelima koja prevazilaze površinski sloj fantastike i napajaju se sa mitskog vrela. Magični mačevi, zmajevi, džinovi, viteške potrage, ljubav, čast, plemenitost - svi poznati elementi (epske) fantastike dobijaju novi sjaj u ovom majstorskom djelu.

Prva polovina putovanja, roman Vitez, vodi tinejdžera iz Amerike u Mitgartr, srednje kraljevstvo sedam fantastičnih svetova. Iznad su bogovi Skaja, ispod su kapriciozni Elfi i neka mnogo opasnija bića. Na putu za Jotunland, dom Ledenih džinova, Ejbl - sada ser Ejbl od Visokog srca - osvaja čuveni mač Eternu, savladavši zmaja koji ga čuva. Za nagradu je uveden u zamak Valoca, kralja svih bogova Skaja.

Čarobnjak počinje Ejblovim povratkom u Mitgartr na Oblakinji, velikoj kobili boje svog imena. Za Ejbla je prošlo dvadeset godina, dok je u Mitgartru proteklo tek nekoliko mjeseci. Uz nekolike slabosti, on je sada odrastao čovjek i vitez. Takođe je i čarobnjak, mada ga složena zakletva sprječava da koristi svoje magične sposobnosti. Njegovo viteštvo sada je van svake sumnje, pa se predaje ispunjenju zakletvi datih kralju, svojoj ljubavnici, prijateljima, bogovima, čak i neprijateljima.

Ejbl mora da uspostavi pravedan poredak među stanovnicima svih sedam svjetova postepeno otkrivajući skrivenu svrhu svog života.

Izvanredna fantastika ovih dana često je antitolkinovska, ali Vulf dokazuje da pisac može pripovjedati epsku, na mitu zasnovanu priču o časti, odanosti, hrabrosti i vjeri koja odgovara ovom mračnom vremenu. Čarobnjak je fantastika u najboljem izdanju - odiše otkrovenjem i inspiracijom.

Pablišers vikli

Ovo je drugi dio serijala: Vitez/Čarobnjak.

  • Originalni naziv: The Wizard
  • Prevodilac: Maja Kostadinović
  • Edicija: Vitez/Čarobnjak
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Dvotomni roman Vitez/Čarobnjak pripada rijetkim djelima koja prevazilaze površinski sloj fantastike i napajaju se sa mitskog vrela. Magični mačevi, zmajevi, džinovi, viteške potrage, ljubav, čast, plemenitost - svi poznati elementi (epske) fantastike dobijaju novi sjaj u ovom majstorskom djelu. Prva polovina putovanja, roman Vitez, vodi tinejdžera iz Amerike u Mitgartr, srednje kraljevstvo sedam fantastičnih svetova. Iznad su bogovi Skaja, ispod su kapriciozni Elfi i neka mnogo opasnija bića. Na putu za Jotunland, dom Ledenih džinova, Ejbl - sada ser Ejbl od Visokog srca - osvaja čuveni mač Eternu, savladavši zmaja koji ga čuva. Za nagradu je uveden u zamak Valoca, kralja svih bogova Skaja. Čarobnjak počinje Ejblovim povratkom u Mitgartr na Oblakinji, velikoj kobili boje svog imena. Za Ejbla je prošlo dvadeset godina, dok je u Mitgartru proteklo tek nekoliko mjeseci. Uz nekolike slabosti, on je sada odrastao čovjek i vitez. Takođe je i čarobnjak, mada ga složena zakletva sprječava da koristi svoje magične sposobnosti. Njegovo viteštvo sada je van svake sumnje, pa se predaje ispunjenju zakletvi datih kralju, svojoj ljubavnici, prijateljima, bogovima, čak i neprijateljima. Ejbl mora da uspostavi pravedan poredak među stanovnicima svih sedam svjetova postepeno otkrivajući skrivenu svrhu svog života. Izvanredna fantastika ovih dana često je antitolkinovska, ali Vulf dokazuje da pisac može pripovjedati epsku, na mitu zasnovanu priču o časti, odanosti, hrabrosti i vjeri koja odgovara ovom mračnom vremenu. Čarobnjak je fantastika u najboljem izdanju - odiše otkrovenjem i inspiracijom. Pablišers vikli Ovo je drugi dio serijala: Vitez/Čarobnjak.

    Dodatne informacije

    Izdavač Okean
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter