Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Čari psihoterapije - Otvoreno pismo novoj generaciji terapeuta i njihovim klijentima

Čari psihoterapije - Otvoreno pismo novoj generaciji terapeuta i njihovim klijentima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-86653-44-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

K7168

Broj strana:

275

Težina:

391 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,50 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Jalomove bilješke iz četrdesepetogodšnje kliničke prakse.
Savjete iz ove knjige Irvin Jalom je izvukao iz svojih bilježaka nastalih tokom četrdesetpetogodišnje kliničke prakse. Jalom savjetuje studente da ne shvataju izabrani psihijatrijski modalitet kao sektu i predlaže im pluralizam u kojem se efikasne intervencije crpe iz nekoliko različitih terapijskih pristupa. Ova knjiga ni u kom slučaju nije zamišljena kao sistematičan pririručnik. Umjesto toga autor ju je namijenio da služi kao dodatak sveobuhvatnom programu obuke, a 85 kategorija u ovoj knjizi odabrao je nasumično i odlučio se za one koje su ga najviše zainteresovale.

Grupisao ih je na pogodniji način za čitaoce:

- Priroda odnosa terapeut – pacijent sa posebnim naglaskom na ovdje i sada
- Preusmjeravanje sa procesa na sadržaj – prijedlozi metoda istraživanja krajnjih zabrinutosti o smrti, smislu života i slobodi
- Različita pitanja koja se pojavljuju u svakodnevnom terapijskom radu
- Korištenje snova u terapiji
- Opasnosti i prednosti terapijskog rada

Tekst knjige je prošaran velikim brojem Jalomovih omiljenih specifičnih fraza i intervencija pri čemu on istovremeno podstiče spontanost i kreativnost. Njegova preporuka je da na te intervencije čitaoci ne gledaju kao na određeni recept za proceduru, jer se on nada da će čitaoci naći sopstveni kreativni način da ono što je on naučio prilagode svojim uslovima i primjenjuju u svojim specifičnim radnim okruženjima.

  • Originalni naziv: The gift of therapy
  • Prevodilac: Vasilija Vasić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Jalomove bilješke iz četrdesepetogodšnje kliničke prakse. Savjete iz ove knjige Irvin Jalom je izvukao iz svojih bilježaka nastalih tokom četrdesetpetogodišnje kliničke prakse. Jalom savjetuje studente da ne shvataju izabrani psihijatrijski modalitet kao sektu i predlaže im pluralizam u kojem se efikasne intervencije crpe iz nekoliko različitih terapijskih pristupa. Ova knjiga ni u kom slučaju nije zamišljena kao sistematičan pririručnik. Umjesto toga autor ju je namijenio da služi kao dodatak sveobuhvatnom programu obuke, a 85 kategorija u ovoj knjizi odabrao je nasumično i odlučio se za one koje su ga najviše zainteresovale. Grupisao ih je na pogodniji način za čitaoce: - Priroda odnosa terapeut – pacijent sa posebnim naglaskom na ovdje i sada - Preusmjeravanje sa procesa na sadržaj – prijedlozi metoda istraživanja krajnjih zabrinutosti o smrti, smislu života i slobodi - Različita pitanja koja se pojavljuju u svakodnevnom terapijskom radu - Korištenje snova u terapiji - Opasnosti i prednosti terapijskog rada Tekst knjige je prošaran velikim brojem Jalomovih omiljenih specifičnih fraza i intervencija pri čemu on istovremeno podstiče spontanost i kreativnost. Njegova preporuka je da na te intervencije čitaoci ne gledaju kao na određeni recept za proceduru, jer se on nada da će čitaoci naći sopstveni kreativni način da ono što je on naučio prilagode svojim uslovima i primjenjuju u svojim specifičnim radnim okruženjima.

Dodatne informacije

Izdavač Psihopolis institut
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter