Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

C# 7.1 i .NET Core 2.0 - Moderno međuplatformsko programiranje - Treće izdanje

C# 7.1 i .NET Core 2.0 - Moderno međuplatformsko programiranje - Treće izdanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mark J. Price


ISBN:

978-86-7310-524-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

M8334

Broj strana:

800

Težina:

1150 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

58,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga C# 7.1 i .NET Core 2.0 - Moderno međuplatformsko programiranje“ je vodič za kreiranje moćnih aplikacija za više platformi upotrebom verzija C# 7.1 i .NET Core 2.0. Ona vodi čitaoce, sa bilo kojim nivoom znanja, kroz osnove C#-a i .NET-a. Prvi deo ove knjige vodiće vas kroz osnove C#-a, i upoznaćete funkcije za ispravljanje grešaka i objektno-orijentisano programiranje, pre nego što upoznate nove funkcije verzije C# 7.1, kao što su literali, torke, zaključeni nazivi torke, uklapanje šablona, promenljive i tako dalje.

Nakon brzog pregleda C#-a i opisa načina funkcionisanja .NET-a, u ovoj knjizi ćemo predstaviti .NET Standard 2.0 biblioteke klasa, opisujući teme kao što su arhiviranje i razvijanje soptvenih biblioteka i upotreba zajedničkih biblioteka za upotrebu kolekcija, performansi, kontrole, serijalizacije, fajlova, baza podataka i enkripcije. U poslednjem odeljku će biti predstavljeni osnovni tipovi aplikacija koje možete da gradite i upotrebite na različitim uređajima i različitim platformama. U ovom odeljku naučićete više o veb sajtovima, veb aplikacijama I veb servisima, a opisaćemo i Universal Windows Platform (UWP) aplikacije i aplikacije za mobilne uređaje. Do kraja ove knjige steći ćete znanje koje vam je potrebno da izgradite moderne, međuplatformske aplikacije koristeći C# i .NET Core.

Šta ćete naučiti:

- Kreirajte aplikacije za različite platforme, koristeći C# 7.1 i .NET Core 2.0.
- Istražite ASP.NET Core 2.0 i naučite kako da kreirate profesionalne web sajtove, servise i aplikacije.
- Poboljšajte performanse aplikacije, koristeći višeprogramski rad.
- Upotrebite Entity Framework Core za upravljanje bazama podataka.
- Savladajte objektno-orijentisano programiranje, koristeći C# za ponovnu upotrebu koda i efikasniji rad.
- Upoznajte razvoj aplikacija za različite uređaje, koristeći Universal Windows Platform.
- Šaljite upite i manipulišite podacima, koristeći LINQ.
- Zaštitite podatke, koristeći enkripciju i heširanje.

  • Prevodilac: Slavic Prudkov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga C# 7.1 i .NET Core 2.0 - Moderno međuplatformsko programiranje“ je vodič za kreiranje moćnih aplikacija za više platformi upotrebom verzija C# 7.1 i .NET Core 2.0. Ona vodi čitaoce, sa bilo kojim nivoom znanja, kroz osnove C#-a i .NET-a. Prvi deo ove knjige vodiće vas kroz osnove C#-a, i upoznaćete funkcije za ispravljanje grešaka i objektno-orijentisano programiranje, pre nego što upoznate nove funkcije verzije C# 7.1, kao što su literali, torke, zaključeni nazivi torke, uklapanje šablona, promenljive i tako dalje. Nakon brzog pregleda C#-a i opisa načina funkcionisanja .NET-a, u ovoj knjizi ćemo predstaviti .NET Standard 2.0 biblioteke klasa, opisujući teme kao što su arhiviranje i razvijanje soptvenih biblioteka i upotreba zajedničkih biblioteka za upotrebu kolekcija, performansi, kontrole, serijalizacije, fajlova, baza podataka i enkripcije. U poslednjem odeljku će biti predstavljeni osnovni tipovi aplikacija koje možete da gradite i upotrebite na različitim uređajima i različitim platformama. U ovom odeljku naučićete više o veb sajtovima, veb aplikacijama I veb servisima, a opisaćemo i Universal Windows Platform (UWP) aplikacije i aplikacije za mobilne uređaje. Do kraja ove knjige steći ćete znanje koje vam je potrebno da izgradite moderne, međuplatformske aplikacije koristeći C# i .NET Core. Šta ćete naučiti: - Kreirajte aplikacije za različite platforme, koristeći C# 7.1 i .NET Core 2.0. - Istražite ASP.NET Core 2.0 i naučite kako da kreirate profesionalne web sajtove, servise i aplikacije. - Poboljšajte performanse aplikacije, koristeći višeprogramski rad. - Upotrebite Entity Framework Core za upravljanje bazama podataka. - Savladajte objektno-orijentisano programiranje, koristeći C# za ponovnu upotrebu koda i efikasniji rad. - Upoznajte razvoj aplikacija za različite uređaje, koristeći Universal Windows Platform. - Šaljite upite i manipulišite podacima, koristeći LINQ. - Zaštitite podatke, koristeći enkripciju i heširanje.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter