Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Bukvica

Bukvica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

3-934149-16-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K1620

Broj strana:

91

Težina:

260 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,25 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Evo još jedne izuzetne knjige koja dolazi iz pera pisca iz Sandžaka. Roman Bukvica Š. Šarenkapića knjiga je proživljenog iskustva i preživljenosti apokaliptične historije prelomljene kroz obiteljsku sagu prepunu dramatike, simbolike i univerzalnog.

Šarenkapić je prije svega pjesnik, potvrđen pjesnik iza kojeg stoji nekoliko uspjelih knjiga poezije. Pokrenut stvaralačkom stihijom on roman ispisuje kao pjesmu, u jednom dahu. Fabuliranje tu ne igra ključnu ulogu i radnja se uvijek dešava istovremeno na nekoliko nivoa, brzo prelazeći sa subjekta na subjekat, sa lika na lik, isprepletena gustom mrežom neobičnih opservacija, lucidnih poređenja, imaginarnog iverja, tako da je njegov jezik u neprekidnoj kretnji - u oticanju. Tu se lik utiče u lik, pokret u pokret, događaj u događaj, i sve teče i buja. Kao da su negdje pukli stubovi na nekakvoj brani iza koje je provalila dugosputavana bijesna voda, pa sve ponijela, sve poklopila i upila u se.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2000
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x215
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Evo još jedne izuzetne knjige koja dolazi iz pera pisca iz Sandžaka. Roman Bukvica Š. Šarenkapića knjiga je proživljenog iskustva i preživljenosti apokaliptične historije prelomljene kroz obiteljsku sagu prepunu dramatike, simbolike i univerzalnog. Šarenkapić je prije svega pjesnik, potvrđen pjesnik iza kojeg stoji nekoliko uspjelih knjiga poezije. Pokrenut stvaralačkom stihijom on roman ispisuje kao pjesmu, u jednom dahu. Fabuliranje tu ne igra ključnu ulogu i radnja se uvijek dešava istovremeno na nekoliko nivoa, brzo prelazeći sa subjekta na subjekat, sa lika na lik, isprepletena gustom mrežom neobičnih opservacija, lucidnih poređenja, imaginarnog iverja, tako da je njegov jezik u neprekidnoj kretnji - u oticanju. Tu se lik utiče u lik, pokret u pokret, događaj u događaj, i sve teče i buja. Kao da su negdje pukli stubovi na nekakvoj brani iza koje je provalila dugosputavana bijesna voda, pa sve ponijela, sve poklopila i upila u se.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter