Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Brus Li i njegova filozofija: Budi voda, prijatelju moj

Brus Li i njegova filozofija: Budi voda, prijatelju moj

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Šenon Li


ISBN:

978-86-10-04402-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9587

Broj strana:

206

Težina:

226 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Isprazni svoj um. Budi bez forme, bezobličan, kao voda.

Brus Li jeste kulturna i filmska ikona. Međutim, on je bio i mislilac, uveren u to da su borilačke veštine više od fizičke discipline - one su savršena metafora za potpuno ostvaren život.

U knjizi Budi voda, prijatelju moj njegova ćerka Šenon Li donosi dosad neispričane priče iz njegovog života, predočavajući njegovu filozofiju budi voda, kao i način na koji je ona razume. Čitajući knjigu, otkrićemo kako je ideja da se bude kao voda zapravo pokušaj da se otelotvore kvaliteti tečnog stanja prirodnosti u čovekovom životu. Voda može da se prilagod

i obliku bilo koje posude, može da bude mekana ili jaka – ona je jednostavno i prirodno uvek to što jeste, te nalazi način da nastavi da se kreće i teče. Sada zamislite da možete da naučite da budete tako fleksibilni, tako prijemčivi, tako prirodni i tako nezaustavljivi.

Posredstvom filozofije koju je Brus Li primenjivao u učenju novog, prevazilaženju prepreka i, na kraju, pronalaženju svog puta, naučićemo kako da se nosimo s porazom i promenljivim okolnostima, kako da kultivišemo sebe, kako da budemo aktivno svesni i usredsređeni i kako da dostignemo duševni mir. To jeste uzbudljiv posao, ali je i dalje u pitanju posao. Biće grešaka. Biće blokada. Ali mi igramo dugačku igru. Mi smo u ovoj praksi celog života. Uostalom, svrha života i jeste da ga u potpunosti proživimo.

  • Originalni naziv: Be water, my friend
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Isprazni svoj um. Budi bez forme, bezobličan, kao voda. Brus Li jeste kulturna i filmska ikona. Međutim, on je bio i mislilac, uveren u to da su borilačke veštine više od fizičke discipline - one su savršena metafora za potpuno ostvaren život. U knjizi Budi voda, prijatelju moj njegova ćerka Šenon Li donosi dosad neispričane priče iz njegovog života, predočavajući njegovu filozofiju budi voda, kao i način na koji je ona razume. Čitajući knjigu, otkrićemo kako je ideja da se bude kao voda zapravo pokušaj da se otelotvore kvaliteti tečnog stanja prirodnosti u čovekovom životu. Voda može da se prilagod i obliku bilo koje posude, može da bude mekana ili jaka – ona je jednostavno i prirodno uvek to što jeste, te nalazi način da nastavi da se kreće i teče. Sada zamislite da možete da naučite da budete tako fleksibilni, tako prijemčivi, tako prirodni i tako nezaustavljivi. Posredstvom filozofije koju je Brus Li primenjivao u učenju novog, prevazilaženju prepreka i, na kraju, pronalaženju svog puta, naučićemo kako da se nosimo s porazom i promenljivim okolnostima, kako da kultivišemo sebe, kako da budemo aktivno svesni i usredsređeni i kako da dostignemo duševni mir. To jeste uzbudljiv posao, ali je i dalje u pitanju posao. Biće grešaka. Biće blokada. Ali mi igramo dugačku igru. Mi smo u ovoj praksi celog života. Uostalom, svrha života i jeste da ga u potpunosti proživimo.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter