Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Bremasoni

Bremasoni

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788-652107-964

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3809

Broj strana:

288

Težina:

330 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Urbana bajka o jedinoj tajni koju su žene sačuvale. Novi roman dobitnice nagrada Žensko pero i Meša Selimović. Na odluku vlasti Kraljevine Jugoslavije u ljeto 1940. da zabrani rad masonerije, slobodni zidari odgovaraju na sebi svojstven način: odlučuju da se, do boljih vremena, samouspavaju. Ali, prethodno treba da se slože. Iz Bremasona ćete saznati da li su tajna braća Branislav Nušić, Borislav Pekić, Đorđe Vajfert, Petar Ičko, Sima Milutinović Sarajlija... uspijela da postignu dogovor o samouspavljivanju. U tome im pomaže druga, još tajnija, moćnija i uspiješnija organizacija, ekskluzivno ženska, predvođena Velikom Tetkom. Tu su i likovi, i činovi, Velike Alapače, Velike Metle i, čak, Velike Kese.

Koliko god bila duhovita i originalna, nijedna priča o masoneriji ne može biti lišena drevne mistike, pa je u nju i slavna beogradska mumija uplela svoje koščate prste.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Urbana bajka o jedinoj tajni koju su žene sačuvale. Novi roman dobitnice nagrada Žensko pero i Meša Selimović. Na odluku vlasti Kraljevine Jugoslavije u ljeto 1940. da zabrani rad masonerije, slobodni zidari odgovaraju na sebi svojstven način: odlučuju da se, do boljih vremena, samouspavaju. Ali, prethodno treba da se slože. Iz Bremasona ćete saznati da li su tajna braća Branislav Nušić, Borislav Pekić, Đorđe Vajfert, Petar Ičko, Sima Milutinović Sarajlija... uspijela da postignu dogovor o samouspavljivanju. U tome im pomaže druga, još tajnija, moćnija i uspiješnija organizacija, ekskluzivno ženska, predvođena Velikom Tetkom. Tu su i likovi, i činovi, Velike Alapače, Velike Metle i, čak, Velike Kese. Koliko god bila duhovita i originalna, nijedna priča o masoneriji ne može biti lišena drevne mistike, pa je u nju i slavna beogradska mumija uplela svoje koščate prste.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter