Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Brbljivica u velikom gradu

Brbljivica u velikom gradu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Meg Kabot


ISBN:

978-8677104436

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3263

Broj strana:

272

Težina:

388 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Lizi Nikols je opet tu, obilazi njujorške trotoare tražeći posao, smještaj i svoje pravo mjesto pod suncem (ne obavezno tim redoslijedom).

Kada njena ljetna avantura, Luk, upotrijebi riječ na slovo Z (zajednički život), Lizi je jednostavno presrećna što će odustati od plana da ona i njena najbolja drugarica Šari budu postdiplomske cimerke u jednosobnom stanu u zgradi bez lifta, u zamjenu za zajednički život sa muškarcem njenog života u pied-a-terre njegove majke na Petoj aveniji, upotpunjenog domarom i Renoarovom slikom.

Ipak, Lizi nije srećne ruke kada je potraga za poslom u pitanju. Dok Šari nalazi savršen posao, Lizi vodi borbu sa nizom ponižavajućih intervjua, u kojima je ocijenjena kao isuviše kvalifikovana za posao u njenom odabranom zanimanju - prepravljanje retro haljina - i nedovoljno kvalifikovana za sve ostalo.

Spašava je Šarin dječko, Čez, kada preporuči Lizi za posao recepcionerke u otmjenoj advokatskoj firmi svog oca. Sve što je Lizi uspjela sama da pronađe jeste neplaćeni angažman u lokalnoj prodavnici vjenčanica.

Naravno, Lizina ozloglašeno brbljiva usta skoro odmah je uvaljuju u probleme na poslu i kod kuće - prvo u advokatskoj firmi, gdje se previše zbližava sa Džil Higins, njujorškom nevjestom iz visokog društva, koja ima nezgodnu buduću svekrvu, a zatim i kod kuće na Petoj aveniji, kada napravi grešku i izgovori riječ na slovo B (brak) pred Lukom koji bježi od obavezivanja.

Uskoro, Lizi ponovo ostaje bez posla i smještaja. Da li može da spasi sebe - i bespomoćnu Džil - i najzad pronađe profesionalnu sigurnost (da ne pominjemo ozbiljnu vezu na obostrano zadovoljstvo)?

  • Originalni naziv: Queen of Babbbble in...
  • Prevodilac: Slađana Trninić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Lizi Nikols je opet tu, obilazi njujorške trotoare tražeći posao, smještaj i svoje pravo mjesto pod suncem (ne obavezno tim redoslijedom). Kada njena ljetna avantura, Luk, upotrijebi riječ na slovo Z (zajednički život), Lizi je jednostavno presrećna što će odustati od plana da ona i njena najbolja drugarica Šari budu postdiplomske cimerke u jednosobnom stanu u zgradi bez lifta, u zamjenu za zajednički život sa muškarcem njenog života u pied-a-terre njegove majke na Petoj aveniji, upotpunjenog domarom i Renoarovom slikom. Ipak, Lizi nije srećne ruke kada je potraga za poslom u pitanju. Dok Šari nalazi savršen posao, Lizi vodi borbu sa nizom ponižavajućih intervjua, u kojima je ocijenjena kao isuviše kvalifikovana za posao u njenom odabranom zanimanju - prepravljanje retro haljina - i nedovoljno kvalifikovana za sve ostalo. Spašava je Šarin dječko, Čez, kada preporuči Lizi za posao recepcionerke u otmjenoj advokatskoj firmi svog oca. Sve što je Lizi uspjela sama da pronađe jeste neplaćeni angažman u lokalnoj prodavnici vjenčanica. Naravno, Lizina ozloglašeno brbljiva usta skoro odmah je uvaljuju u probleme na poslu i kod kuće - prvo u advokatskoj firmi, gdje se previše zbližava sa Džil Higins, njujorškom nevjestom iz visokog društva, koja ima nezgodnu buduću svekrvu, a zatim i kod kuće na Petoj aveniji, kada napravi grešku i izgovori riječ na slovo B (brak) pred Lukom koji bježi od obavezivanja. Uskoro, Lizi ponovo ostaje bez posla i smještaja. Da li može da spasi sebe - i bespomoćnu Džil - i najzad pronađe profesionalnu sigurnost (da ne pominjemo ozbiljnu vezu na obostrano zadovoljstvo)?

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter