Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Brak iz ljubavi

Brak iz ljubavi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7473-470-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K4512

Broj strana:

343

Težina:

569 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,70 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Inovativno…. ambiciozna porodična drama o malo poznatom kutku svijeta, začinjena odlično ocrtanim karakterima i sjajnim stilom.
- New York Magazine

Predivno napisan roman laganog ritma. Upečatljiv opis kulturnih običaja Šri Lanke i porodice uzdrmane ljubavlju i ratom.
- The Financial Times


Rođena sam srećna, daleko od rata, ali nesposobna da ga zaboravim, kaže Jalini, junakinja ove knjige. Naturalizovana Amerikanka, pripadnica druge generacije tamilskih imigranata iz Šri Lanke, rođena je 1983. godine, istog mjeseca koji će u istoriji tamilske zajednice ostati zapamćen kao Crni jul.

Nakon selidbe u Toronto, gdje se porodica brine o ujaku Kumaranu koji je na samrti, Jalini će se naći u procjepu između tradicije predaka i okvira savremenog svijeta. Bolesni ujak Kumaran, pripadnik kontroverznih Tamilskih tigrova i harizmatični pripovjedač, biće tek prvi ključ kojim će Jalini otključati vrata porodične istorije.

  • Originalni naziv: Love Marriage
  • Prevodilac: Mirjana Đukić-Vlahović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Inovativno…. ambiciozna porodična drama o malo poznatom kutku svijeta, začinjena odlično ocrtanim karakterima i sjajnim stilom. - New York Magazine Predivno napisan roman laganog ritma. Upečatljiv opis kulturnih običaja Šri Lanke i porodice uzdrmane ljubavlju i ratom. - The Financial Times Rođena sam srećna, daleko od rata, ali nesposobna da ga zaboravim, kaže Jalini, junakinja ove knjige. Naturalizovana Amerikanka, pripadnica druge generacije tamilskih imigranata iz Šri Lanke, rođena je 1983. godine, istog mjeseca koji će u istoriji tamilske zajednice ostati zapamćen kao Crni jul. Nakon selidbe u Toronto, gdje se porodica brine o ujaku Kumaranu koji je na samrti, Jalini će se naći u procjepu između tradicije predaka i okvira savremenog svijeta. Bolesni ujak Kumaran, pripadnik kontroverznih Tamilskih tigrova i harizmatični pripovjedač, biće tek prvi ključ kojim će Jalini otključati vrata porodične istorije.

Dodatne informacije

Izdavač Stylos
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter