Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Bosonoga kraljica - prvi deo

Bosonoga kraljica - prvi deo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1359-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5303

Broj strana:

417

Težina:

527 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U januaru 1748. godine jedna crnkinja luta ulicama Sevilje. Za sobom je ostavila ropsku prošlost na dalekoj Kubi, sina koga nikad više neće vidjeti i dugu plovidbu brodom do obala Španije. Karidad više nema gospodara koji bi joj naređivao, ali ni krov nad glavom, kad se na njenom putu pojavi Milagros Karmona, mlada Ciganka iz Trijane, čijim venama teče buntovna krv i umetnost njenih predaka.

Dve žene postaju nerazdvojne i uz sarabande i fandango, Ciganka priznaje svojoj novoj drugarici ljubav prema naočitom i nadmenom Pedru Garsiji, od koga je deli stara mržnja između dvije porodice. Karidad se pak trudi da prećuti osećanje koje se rađa u njenom srcu prema Melčoru Vegi, Milagrosinom dedi, čoveku koji prkosi svemu, ugursuzu i zavodniku, ali i odlučnom braniocu časti i odanosti svojih najbližih.

No kad kraljeva naredba pretvori sve Cigane u izopštenike, životi Milagros i Karidad poprimaju tragičan obrt. Mada im se putevi razdvajaju, sudbina će ih ponovo sastaviti u Madridu, gdje se na istom mjestu stiču krijumčari i glumci, plemići i seljaci; a Madrid se predaje strasti što izvire iz glasova i igara te rase bosonogih prinčeva i princeza.

  • Originalni naziv: La reina descalza
  • Prevodilac: Gordana Mihajlović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U januaru 1748. godine jedna crnkinja luta ulicama Sevilje. Za sobom je ostavila ropsku prošlost na dalekoj Kubi, sina koga nikad više neće vidjeti i dugu plovidbu brodom do obala Španije. Karidad više nema gospodara koji bi joj naređivao, ali ni krov nad glavom, kad se na njenom putu pojavi Milagros Karmona, mlada Ciganka iz Trijane, čijim venama teče buntovna krv i umetnost njenih predaka. Dve žene postaju nerazdvojne i uz sarabande i fandango, Ciganka priznaje svojoj novoj drugarici ljubav prema naočitom i nadmenom Pedru Garsiji, od koga je deli stara mržnja između dvije porodice. Karidad se pak trudi da prećuti osećanje koje se rađa u njenom srcu prema Melčoru Vegi, Milagrosinom dedi, čoveku koji prkosi svemu, ugursuzu i zavodniku, ali i odlučnom braniocu časti i odanosti svojih najbližih. No kad kraljeva naredba pretvori sve Cigane u izopštenike, životi Milagros i Karidad poprimaju tragičan obrt. Mada im se putevi razdvajaju, sudbina će ih ponovo sastaviti u Madridu, gdje se na istom mjestu stiču krijumčari i glumci, plemići i seljaci; a Madrid se predaje strasti što izvire iz glasova i igara te rase bosonogih prinčeva i princeza.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter