Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Bosna i Hercegovina i Crna Gora (1790. - 1918.)

Bosna i Hercegovina i Crna Gora (1790. - 1918.)

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9799958230812

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2254

Broj strana:

220

Težina:

322 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj rad pod naslovom: Teritorijalno formiranje Bosne i Hercegovine i Crne Gore (1790.-1918.) u svjetlu međusobnih političkih odnosa odbranjen je kao magistarski rad u novembru 1998. godine na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu pred komisijom koju su sačinjavali dr. Nijaz Durakoviđ i dr. Safet Halilović, rednovni profesori na Fakultetu političkih nauka, i dr. Iljas Hadžibegović, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Članovi komisije, a posebno dr Iljas Hadžibegović koji je bio moj drugi mentor, dali su mi u toku izrade samog rada kao i prilikom njegove odbrane niz korisnih savjeta i sugestija koje sam, gdje god mi je to bilo moguće, usvojio prilikom konačne redakcije teksta za štampu. Zato im se i ovom prilikom zahvaljujem na sugestijama, uputama i podršci koju su mi pružili.

Posebno sam obavezan da se sjetim nedavno preminulog dr. Ibrahima Tepića, dekana Filozofskog fakulteta u Sarajevu, koji je bio moj prvi mentor, s kojim sam formulisao tezu i uradio najveći dio rada. Nažalost, smrt ga je omela da mi pomogne da dovršimo ovaj rad.

Za izradu ovog rada trebalo je posegnuti za brojnim izvorima i literaturom. Poratno stanje u Bosni i Hercegovini i na Balkanu nije mi omogućilo da obiđem veći broj arhiva i biblioteka na prostorima Balkana pa sam se morao zadovoljiti sa obilaskom onih koji se nalaze na prostorima Bosne i Hercegovine. Posebnu pomoć u literaturi i ruskim izvorima pomogao mi je dr. Ibrahim Tepić, koji je ranije više vremena proveo u Rusiji radeći na izradi svoje doktorske teze.

Radeći u pojedinim institucijama nailazio sam na susretljivost rukovodećeg i ostalog osoblja. Posebnu zahvalnost dugujem Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Akademiji nauka BiH, Gazi Husrev-begovoj biblioteci, Orijentalnom institutu u Sarajevu, Arhivu BiH u Sarajevu, Historijskom muzeju u Sarajevu, Zemaljskom muzeju u Sarajevu, Institutu za istoriju u Sarajevu te Gimnaziji Dobrinja, koja me materijalno pomogla da uradim ovaj rad.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2001
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj rad pod naslovom: Teritorijalno formiranje Bosne i Hercegovine i Crne Gore (1790.-1918.) u svjetlu međusobnih političkih odnosa odbranjen je kao magistarski rad u novembru 1998. godine na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu pred komisijom koju su sačinjavali dr. Nijaz Durakoviđ i dr. Safet Halilović, rednovni profesori na Fakultetu političkih nauka, i dr. Iljas Hadžibegović, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Članovi komisije, a posebno dr Iljas Hadžibegović koji je bio moj drugi mentor, dali su mi u toku izrade samog rada kao i prilikom njegove odbrane niz korisnih savjeta i sugestija koje sam, gdje god mi je to bilo moguće, usvojio prilikom konačne redakcije teksta za štampu. Zato im se i ovom prilikom zahvaljujem na sugestijama, uputama i podršci koju su mi pružili. Posebno sam obavezan da se sjetim nedavno preminulog dr. Ibrahima Tepića, dekana Filozofskog fakulteta u Sarajevu, koji je bio moj prvi mentor, s kojim sam formulisao tezu i uradio najveći dio rada. Nažalost, smrt ga je omela da mi pomogne da dovršimo ovaj rad. Za izradu ovog rada trebalo je posegnuti za brojnim izvorima i literaturom. Poratno stanje u Bosni i Hercegovini i na Balkanu nije mi omogućilo da obiđem veći broj arhiva i biblioteka na prostorima Balkana pa sam se morao zadovoljiti sa obilaskom onih koji se nalaze na prostorima Bosne i Hercegovine. Posebnu pomoć u literaturi i ruskim izvorima pomogao mi je dr. Ibrahim Tepić, koji je ranije više vremena proveo u Rusiji radeći na izradi svoje doktorske teze. Radeći u pojedinim institucijama nailazio sam na susretljivost rukovodećeg i ostalog osoblja. Posebnu zahvalnost dugujem Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Akademiji nauka BiH, Gazi Husrev-begovoj biblioteci, Orijentalnom institutu u Sarajevu, Arhivu BiH u Sarajevu, Historijskom muzeju u Sarajevu, Zemaljskom muzeju u Sarajevu, Institutu za istoriju u Sarajevu te Gimnaziji Dobrinja, koja me materijalno pomogla da uradim ovaj rad.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter