Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

29.421

Facebook slicica

Katalog

Bosanska kataklizma: studija slučaja Foča

Bosanska kataklizma: studija slučaja Foča

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Hasan Balić


ISBN:

978-9958-635-12-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

N1219

Broj strana:

274

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga je za štampu prilagođena doktorska disertacija Genocid nad Bošnjacima 1992-1995. godine, sa posebnim osvrtom na općinu Foča koju sam odbranio na Pravnom fakultetu u Sarajevu.U potki ove knjige je do sada pređeni put od pripravnika Općinskog suda u Foči, do sudije Vrhovnog suda Bosne i Hercegovine i nastavnika na Univerzitetu u Sarajevu.
Gospodin Balić je nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Sarajevu završio postdiplomski studij krivičnog prava na Univerzitetu u Sarajevu 1975. godine, a zatim je doktorirao na katedri krivičnog prava 6. decembra 1999. godine. Nakon što je bio sudija Opštinskog suda u Foči i Opštinskog suda I u Sarajevu, izabran je za sudiju Okružnog suda u Sarajevu (1975. - 1981.); Suda udruženog rada u BiH (1981. -1984.) i od 1984. do 1995. godine, sudiju Vrhovnog suda Republike Bosne i Hercegovine i predsjednika krivičnog vijeća koje je odlučivalo po molbama Haškog tribunala. Također je i bio član komisije za polaganje pravosudnog ispita. Objavio je i dvije knjige o radnom pravu i stanarskom pravu i učestvovao sa člancima u domaćim i međunarodnim pravnim časopisima. Autor je knjige Bosanska kataklizma studija slučaja Foča. Profesor je na Pravnom fakultetu u Sarajevu gdje predaje međunarodno krivično pravo i viktimologiju.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2001
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga je za štampu prilagođena doktorska disertacija Genocid nad Bošnjacima 1992-1995. godine, sa posebnim osvrtom na općinu Foča koju sam odbranio na Pravnom fakultetu u Sarajevu.U potki ove knjige je do sada pređeni put od pripravnika Općinskog suda u Foči, do sudije Vrhovnog suda Bosne i Hercegovine i nastavnika na Univerzitetu u Sarajevu. Gospodin Balić je nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Sarajevu završio postdiplomski studij krivičnog prava na Univerzitetu u Sarajevu 1975. godine, a zatim je doktorirao na katedri krivičnog prava 6. decembra 1999. godine. Nakon što je bio sudija Opštinskog suda u Foči i Opštinskog suda I u Sarajevu, izabran je za sudiju Okružnog suda u Sarajevu (1975. - 1981.); Suda udruženog rada u BiH (1981. -1984.) i od 1984. do 1995. godine, sudiju Vrhovnog suda Republike Bosne i Hercegovine i predsjednika krivičnog vijeća koje je odlučivalo po molbama Haškog tribunala. Također je i bio član komisije za polaganje pravosudnog ispita. Objavio je i dvije knjige o radnom pravu i stanarskom pravu i učestvovao sa člancima u domaćim i međunarodnim pravnim časopisima. Autor je knjige Bosanska kataklizma studija slučaja Foča. Profesor je na Pravnom fakultetu u Sarajevu gdje predaje međunarodno krivično pravo i viktimologiju.

Dodatne informacije

Izdavač Magistrat
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter