Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Bolest kao govor duše

Bolest kao govor duše

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ridiger Dalke


ISBN:

978-86-521-1310-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V5313

Broj strana:

497

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nastavak knjige Bolest kao put, najvažnijeg djela iz oblasti psihosomatske medicine.

Deset godina nakon prvog izdanja knjige Bolest kao put došlo je vrijeme za nastavak i proširenje tema koje su opisane u toj knjizi. Činjenica da je taj pristup odmah naišao na veliki odziv - u početku prije svega kod zainteresovanih laika, a u međuvremenu sve više u stručnim medicinskim krugovima, bila je znak sve veće potrebe za razumjevanjem bolesti kao posljedice nesklada ravnoteže tijela i duha.

Poznati ljekar i psihoterapeut doktor Ridiger Dalke svojim bestselerima bitno je doprinio novom razumjevanju bolesti kao posljedice psihosomatskih procesa. On bolest shvata kao priliku da se ponovo uspostavi trajna harmonija tijela i duše. Bolest kao govor duše je dopuna i nadogradnja prvenca Bolest kao put (pisanog zajedno s Torvaldom Detlefsenom) i u njoj je opisano mnoštvo (kliničkih) slika bolesti. Za čitaoca knjiga je sredstvo da razumije jezik tijela, da tumači svoje simptome i poveže ih s duševnim uzrocima.

Ko svoje simptome shvati kao smislenu poruku i podsticaj da nešto nauči, za njega suština liječenja nije u njihovom odstranjivanju. Suština je u promjeni duševnog stanja čiji je nužan izraz simptom. Takav pristup bolesti pospešuje lični razvoj i ponovo uspostavlja sveobuhvatnu harmoniju, a trajno oduzima osnov za postojanje simptoma.

  • Originalni naziv: Be-Deutung und Chance...
  • Prevodilac: Dušica Milojković, Vlado Ilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Nastavak knjige Bolest kao put, najvažnijeg djela iz oblasti psihosomatske medicine. Deset godina nakon prvog izdanja knjige Bolest kao put došlo je vrijeme za nastavak i proširenje tema koje su opisane u toj knjizi. Činjenica da je taj pristup odmah naišao na veliki odziv - u početku prije svega kod zainteresovanih laika, a u međuvremenu sve više u stručnim medicinskim krugovima, bila je znak sve veće potrebe za razumjevanjem bolesti kao posljedice nesklada ravnoteže tijela i duha. Poznati ljekar i psihoterapeut doktor Ridiger Dalke svojim bestselerima bitno je doprinio novom razumjevanju bolesti kao posljedice psihosomatskih procesa. On bolest shvata kao priliku da se ponovo uspostavi trajna harmonija tijela i duše. Bolest kao govor duše je dopuna i nadogradnja prvenca Bolest kao put (pisanog zajedno s Torvaldom Detlefsenom) i u njoj je opisano mnoštvo (kliničkih) slika bolesti. Za čitaoca knjiga je sredstvo da razumije jezik tijela, da tumači svoje simptome i poveže ih s duševnim uzrocima. Ko svoje simptome shvati kao smislenu poruku i podsticaj da nešto nauči, za njega suština liječenja nije u njihovom odstranjivanju. Suština je u promjeni duševnog stanja čiji je nužan izraz simptom. Takav pristup bolesti pospešuje lični razvoj i ponovo uspostavlja sveobuhvatnu harmoniju, a trajno oduzima osnov za postojanje simptoma.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter