Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Bogovi lično

Bogovi lično

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Isaac Asimov


ISBN:

978-86-7702-149-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K6603

Broj strana:

349

Težina:

353 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Najslavniji pisac znanstvene fantastike u svijetu dobio je mnogo nagrada u svojoj plodnoj karijeri, ali samo je sa romanom BOGOVI LIČNO dobio obje najveće svjetske nagrade, HUGO i NEBULA. Stručnjaci su zdušno proglasili ovaj roman za Asimovljevo najbolje djelo. Posrijedi je veliki uspjeh piščeve imaginacije koji je uspio spojiti dva potpuno različita univerzuma i, na samo njemu svojstven način, ostvariti kontakt između njih.


U ne toliko dalekoj budućnosti, otkrićem principa razmjene materije i energije između našeg i stranog univerzuma, svi energetski i ekološki problemi na Zemlji nestali su. Ne postavljajući suviše pitanja u vezi s tim kako se nepoznata civilizacija povezala s našom i omogućila besplatnu proizvodnju neograničene količine energije, zemaljska nauka i politika dozvoljavaju doktoru Halamu, opšteprihvaćenom ocu nove energije, da slavodobitno guši svaku kritičku misao koja bi dovela u pitanje bilo koji aspekt novonastalog raja na Zemlji. Međutim, jedan naučnik ne samo da ima dovoljno pameti da shvati očigledno već ima i hrabrosti da kaže kako razmjena energije dovodi i do razmjene različitih zakonitosti koje vladaju u različitim univerzumima, što za posljedicu može imati eksploziju Sunca i trenutno uništenje Zemlje. No, da bi dokazao svoje tvrdnje, on se mora povezati s dalekom cilvilizacijom koja je i inicirala razmjenu – što će dovesti čitaoca do središnjeg dijela knjige koji nosi jedan od najčudesnijih prikaza nezemaljskog društva u istoriji fantastike.

  • Prevodilac: Aleksandar B. Nedeljković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Najslavniji pisac znanstvene fantastike u svijetu dobio je mnogo nagrada u svojoj plodnoj karijeri, ali samo je sa romanom BOGOVI LIČNO dobio obje najveće svjetske nagrade, HUGO i NEBULA. Stručnjaci su zdušno proglasili ovaj roman za Asimovljevo najbolje djelo. Posrijedi je veliki uspjeh piščeve imaginacije koji je uspio spojiti dva potpuno različita univerzuma i, na samo njemu svojstven način, ostvariti kontakt između njih. U ne toliko dalekoj budućnosti, otkrićem principa razmjene materije i energije između našeg i stranog univerzuma, svi energetski i ekološki problemi na Zemlji nestali su. Ne postavljajući suviše pitanja u vezi s tim kako se nepoznata civilizacija povezala s našom i omogućila besplatnu proizvodnju neograničene količine energije, zemaljska nauka i politika dozvoljavaju doktoru Halamu, opšteprihvaćenom ocu nove energije, da slavodobitno guši svaku kritičku misao koja bi dovela u pitanje bilo koji aspekt novonastalog raja na Zemlji. Međutim, jedan naučnik ne samo da ima dovoljno pameti da shvati očigledno već ima i hrabrosti da kaže kako razmjena energije dovodi i do razmjene različitih zakonitosti koje vladaju u različitim univerzumima, što za posljedicu može imati eksploziju Sunca i trenutno uništenje Zemlje. No, da bi dokazao svoje tvrdnje, on se mora povezati s dalekom cilvilizacijom koja je i inicirala razmjenu – što će dovesti čitaoca do središnjeg dijela knjige koji nosi jedan od najčudesnijih prikaza nezemaljskog društva u istoriji fantastike.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter