Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Bog onoga ljeta

Bog onoga ljeta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ralf Rothmann


ISBN:

978-953358309-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B3950

Broj strana:

208

Težina:

370 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

44,80 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Početkom 1945. dvanaestogodišnja Luisa Norff mora s majkom i starijom sestrom Billie pobjeći iz bombardiranog Kiela na selo. Smještaju se na majuru muža najstarije sestre Gudrun, pravovjernog nacista Vinzenta, koji koristi svoju podobnost za otimačinu tuđeg bogatstva. Dok Billie živi svaki dan kao da joj je posljednji, Luisa noću pod svijećom guta knjige, a danju tumara šumama i poljima. Idiličan život remete tek povremene uzbune, a kad protuzračna obrana obori britanski zrakoplov i šogor se “pobrine” za pilota, Luisa počinje shvaćati u kakvom svijetu živi. No ništa je ne može pripremiti na ono što će se dogoditi na proslavi njegova četrdesetog rođendana…

Autor proslavljenog romana Umrijeti u proljeće Ralf Rothmann u Bogu onoga ljeta iznosi dojmljivu priču o ljudima kojima je rat zauvijek zatamnio dušu. Topao i dubok, roman koji je užitak čitati čak i kad govori o najmračnijim trenucima čovjekove povijesti.

  • Originalni naziv: Der Gott jenes Sommers...
  • Prevodilac: Patricija Horvat
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x225
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Početkom 1945. dvanaestogodišnja Luisa Norff mora s majkom i starijom sestrom Billie pobjeći iz bombardiranog Kiela na selo. Smještaju se na majuru muža najstarije sestre Gudrun, pravovjernog nacista Vinzenta, koji koristi svoju podobnost za otimačinu tuđeg bogatstva. Dok Billie živi svaki dan kao da joj je posljednji, Luisa noću pod svijećom guta knjige, a danju tumara šumama i poljima. Idiličan život remete tek povremene uzbune, a kad protuzračna obrana obori britanski zrakoplov i šogor se “pobrine” za pilota, Luisa počinje shvaćati u kakvom svijetu živi. No ništa je ne može pripremiti na ono što će se dogoditi na proslavi njegova četrdesetog rođendana… Autor proslavljenog romana Umrijeti u proljeće Ralf Rothmann u Bogu onoga ljeta iznosi dojmljivu priču o ljudima kojima je rat zauvijek zatamnio dušu. Topao i dubok, roman koji je užitak čitati čak i kad govori o najmračnijim trenucima čovjekove povijesti.

Dodatne informacije

Izdavač Fraktura
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter