Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Bog malih stvari

Bog malih stvari

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Arundati Roj


ISBN:

978-86-7470-402-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

M2785

Broj strana:

294

Težina:

404 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj roman je priča o bratu i sestri blizancima, o njihovim čistim, dječijim nestašlucima i njihovim malim srcima. Njihovi nevini životi su regulisani zakonima koji određuju ko treba da bude voljen i kako... I koliko... Od trenutka kada im u posjetu dođe Sofi Mol, rođaka iz Engleske, brat i sestra počinju da shvataju da stvari mogu da se promijene u jednom danu. Da životi mogu da dobiju nove, ružne oblike, čak i da se prekinu zauvijek.
Ovo je roman usidren u moru patnje, ali istovremeno beskrajno duhovit i čaroban. Autorka na senzacionalan način, natopljen bojama, mirisima, svjetlošću, otkriva gole kosti čovječanstva, uspješno ljušteći slojeve tradicije, kaste, religije, viđene očima dvoje djece na njihovom putu kroz svijet malih stvari. Ovo je pametna knjiga, ali ono što je čini izuzetnom jeste da je lijepa i lukava istovremeno. Ovo je jedna od najljepših knjiga o ljubavi i gubitku.
Knjiga je zaista o malim stvarima. I stvarno velikim stvarima. Ljubav. Ludilo. Nada. Beskonačna radost. Smrt. Bog malih stvari je mnogo toga, ali jedno definitivno nije- štivo za nestrpljive. Ova priča zahtijeva od čitaoca punu pažnju i učešće. Knjiga koja ima sopstveni jezik, muzikalan i pristupačan.

  • Prevodilac: Maja Trifunović-Kaluđerović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj roman je priča o bratu i sestri blizancima, o njihovim čistim, dječijim nestašlucima i njihovim malim srcima. Njihovi nevini životi su regulisani zakonima koji određuju ko treba da bude voljen i kako... I koliko... Od trenutka kada im u posjetu dođe Sofi Mol, rođaka iz Engleske, brat i sestra počinju da shvataju da stvari mogu da se promijene u jednom danu. Da životi mogu da dobiju nove, ružne oblike, čak i da se prekinu zauvijek. Ovo je roman usidren u moru patnje, ali istovremeno beskrajno duhovit i čaroban. Autorka na senzacionalan način, natopljen bojama, mirisima, svjetlošću, otkriva gole kosti čovječanstva, uspješno ljušteći slojeve tradicije, kaste, religije, viđene očima dvoje djece na njihovom putu kroz svijet malih stvari. Ovo je pametna knjiga, ali ono što je čini izuzetnom jeste da je lijepa i lukava istovremeno. Ovo je jedna od najljepših knjiga o ljubavi i gubitku. Knjiga je zaista o malim stvarima. I stvarno velikim stvarima. Ljubav. Ludilo. Nada. Beskonačna radost. Smrt. Bog malih stvari je mnogo toga, ali jedno definitivno nije- štivo za nestrpljive. Ova priča zahtijeva od čitaoca punu pažnju i učešće. Knjiga koja ima sopstveni jezik, muzikalan i pristupačan.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter