Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Boa u kokošinjcu

Boa u kokošinjcu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Almir Alić


ISBN:

978-953-201-928-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4057

Broj strana:

152

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Almir Alić, mladi bosanskohercegovački pripovjedač, i svojim drugim romanom tematizira odrastanje u socijalizmu s ljudskim likom.

Zabavan ali ne i populističan, ovaj nam pisac demonstrira vještinu da nam ispriča svoju priču, priču o tzv. Malim ljudima u nemirnim vremenima. Boa u kokošinjcu locirana je u bosanski urbanitet osamdesetih godina zakinut za urbane osobine, u folklornu maštu zakinutu za istinitost, u socijalizam zakinut za duhovnost, u društvo zakinuto za pojedinca.

Ne možemo se oteti dojmu da je autorova pripovjedna mustra podatna za prenošenje na filmsko platno, možda ponajprije stoga što on umije iz kompliciranih socijalnih odnosa izdvojiti melodramatske tonove, što zna punktirati emociju i upozoriti na neiskorišteni potencijal duše. Krećući se u prostoru lažnih pozlata socijalističke mitologije, istine, folklora, Alić se, nakon Solitera Titanic, ponovno dokazuje kao vedri ogovarač jednog izgubljenog svijeta i vremena.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Almir Alić, mladi bosanskohercegovački pripovjedač, i svojim drugim romanom tematizira odrastanje u socijalizmu s ljudskim likom. Zabavan ali ne i populističan, ovaj nam pisac demonstrira vještinu da nam ispriča svoju priču, priču o tzv. Malim ljudima u nemirnim vremenima. Boa u kokošinjcu locirana je u bosanski urbanitet osamdesetih godina zakinut za urbane osobine, u folklornu maštu zakinutu za istinitost, u socijalizam zakinut za duhovnost, u društvo zakinuto za pojedinca. Ne možemo se oteti dojmu da je autorova pripovjedna mustra podatna za prenošenje na filmsko platno, možda ponajprije stoga što on umije iz kompliciranih socijalnih odnosa izdvojiti melodramatske tonove, što zna punktirati emociju i upozoriti na neiskorišteni potencijal duše. Krećući se u prostoru lažnih pozlata socijalističke mitologije, istine, folklora, Alić se, nakon Solitera Titanic, ponovno dokazuje kao vedri ogovarač jednog izgubljenog svijeta i vremena.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter