Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Biološka antropologija - Osteologija, osteometrija i forenzična identifikacija

Biološka antropologija - Osteologija, osteometrija i forenzična identifikacija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-31004-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B3838

Broj strana:

216

Težina:

985 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

55,20 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Udžbenik je namijenjen studentima Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti, za kolegije: Forenzična identifikacija ljudskih ostataka te kao dodatna literatura na kolegijima Forenzična antropologija i Masovne grobnice – forenzični problem.

U ukupno 11 poglavlja iznesen je detaljan anatomski opis svih kostiju u ljudskome tijelu, s posebnim osvrtom na antropološki važne značajke odnosno morfološka obilježja kostura važna za identifikaciju. Osim detaljnoga opisa svake kosti, njezina rasta i razvoja, dani su i savjeti za njihovu orijentaciju, prepoznavanje fragmentiranih kostiju, potom epigenetske karakteristike kostura i mjere važne za procjenu spola na koštanim ostatcima. Takoder je opisan i pravilan način postupanja s koštanim ostatcima, od metodologije prikupljanja do transporta i laboratorijske analize, s ciljem očuvanja što većeg broja tragova na kostima važnih za identifikaciju.
Osobito vrijedan dio udžbenika su praktični savjeti i primjeri iz prakse, čime ovo djelo postaje ne samo vrijedna obvezatna literatura za studijske predmete, nego i stručna literatura za sve znanstvenike i stručnjake koji u svojem radu imaju doticaja s problematikom biološke antropologije.
Udžbenik će studentima forenzike, ali i studentima medicine, arheologije i antropologije omogućiti sustavan pregled ljudskoga koštanog sustava.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x245
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Udžbenik je namijenjen studentima Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti, za kolegije: Forenzična identifikacija ljudskih ostataka te kao dodatna literatura na kolegijima Forenzična antropologija i Masovne grobnice – forenzični problem. U ukupno 11 poglavlja iznesen je detaljan anatomski opis svih kostiju u ljudskome tijelu, s posebnim osvrtom na antropološki važne značajke odnosno morfološka obilježja kostura važna za identifikaciju. Osim detaljnoga opisa svake kosti, njezina rasta i razvoja, dani su i savjeti za njihovu orijentaciju, prepoznavanje fragmentiranih kostiju, potom epigenetske karakteristike kostura i mjere važne za procjenu spola na koštanim ostatcima. Takoder je opisan i pravilan način postupanja s koštanim ostatcima, od metodologije prikupljanja do transporta i laboratorijske analize, s ciljem očuvanja što većeg broja tragova na kostima važnih za identifikaciju. Osobito vrijedan dio udžbenika su praktični savjeti i primjeri iz prakse, čime ovo djelo postaje ne samo vrijedna obvezatna literatura za studijske predmete, nego i stručna literatura za sve znanstvenike i stručnjake koji u svojem radu imaju doticaja s problematikom biološke antropologije. Udžbenik će studentima forenzike, ali i studentima medicine, arheologije i antropologije omogućiti sustavan pregled ljudskoga koštanog sustava.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter