Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Bijela Masajka

Bijela Masajka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-6926-43-1

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N1009

Broj strana:

310

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

32,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Možete li zamisliti ljubav i suživot suvremene i emancipirane Švicarke i neciviliziranog ratnika iz afričkog plemena?

Istinita priča mlade Švicarke koja se za kratke posjete Keniji zaljubila u ratnika plemena Massai. Odlučuje ostati s njim u neciviliziranom plemenu. Ovo je dnevnik o četiri godine njenog života provedenog u kenijskoj divljini daleko od civilizacije, o nezamislivim uvjetima života, o gladi i ritualnim sakaćenjima, kada je opsesivno slijedila veliku ljubav prošla kroz raj i dotakla pakao, jer se najljepši san počeo pretvarati u najgoru noćnu moru.

Neprekidna pustolovina u Africi dovela ju je do spoznaje njenih tjelesnih i duhovnih granica. Priča je to o borbi za život u kojoj su Bijela Masajka, Corinne Hofmann i njena kći Napirai pobijedile.
Štivo koja nagonski tjera na čitanje.

O autorici:
Corinne Hofmann rođena je 4.5.1960. u Švicarskoj. Radila je poslove vezano za osiguranje, prodaju, te je vodila vlastitu trgovinu svadbenom opremom, više od pet godina. Nakon što je1986. godine posjetila Keniju, ubrzo se (1987. godine) tamo preselila. Krajem 1990. godine vratila se u Švicarsku s djetetom. Nakon podosta godina rada u prodaji, napisala je Bijelu Masajku, koja uskoro postaje bestseller. Njezina druga knjiga Povratak iz Afrike, također je bestseller, baš kao i njena treća knjiga Ponovni susret u Barsaloi, izdana je 2005. godine

16 ilustracija.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Možete li zamisliti ljubav i suživot suvremene i emancipirane Švicarke i neciviliziranog ratnika iz afričkog plemena? Istinita priča mlade Švicarke koja se za kratke posjete Keniji zaljubila u ratnika plemena Massai. Odlučuje ostati s njim u neciviliziranom plemenu. Ovo je dnevnik o četiri godine njenog života provedenog u kenijskoj divljini daleko od civilizacije, o nezamislivim uvjetima života, o gladi i ritualnim sakaćenjima, kada je opsesivno slijedila veliku ljubav prošla kroz raj i dotakla pakao, jer se najljepši san počeo pretvarati u najgoru noćnu moru. Neprekidna pustolovina u Africi dovela ju je do spoznaje njenih tjelesnih i duhovnih granica. Priča je to o borbi za život u kojoj su Bijela Masajka, Corinne Hofmann i njena kći Napirai pobijedile. Štivo koja nagonski tjera na čitanje. O autorici: Corinne Hofmann rođena je 4.5.1960. u Švicarskoj. Radila je poslove vezano za osiguranje, prodaju, te je vodila vlastitu trgovinu svadbenom opremom, više od pet godina. Nakon što je1986. godine posjetila Keniju, ubrzo se (1987. godine) tamo preselila. Krajem 1990. godine vratila se u Švicarsku s djetetom. Nakon podosta godina rada u prodaji, napisala je Bijelu Masajku, koja uskoro postaje bestseller. Njezina druga knjiga Povratak iz Afrike, također je bestseller, baš kao i njena treća knjiga Ponovni susret u Barsaloi, izdana je 2005. godine 16 ilustracija.

Dodatne informacije

Izdavač Stanek
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter