Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Vrijeme množine

Vrijeme množine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nenad Pejić


ISBN:

978-9926-30-014-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D4424

Broj strana:

480

Težina:

565 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Za autora romana, Nenada Pejića, kažu da je novinar koji je imao dvije uspješne karijere. Prva je bila na TV Sarajevo gdje je postao Glavnik odgovorni urednik, kao prvi (za sada i jedini) izabran tajnim glasanjem zaposlenih pa tek onda potvrđen od strane parlamenta BiH. Širom je otvorio vrata privatnoj produkciji i osnovao treći televizijski kanal. Poznat je bio po svojim komentarimaa zvali su ga i čovjek koji je gasio svjetla kada je od gledalaca zatražio da ugase svjetla ako se slažu sa njegovom kritikom vlasti. Druga karijera je bila na Radiju Slobodna Evropa gdje je osnovao Redakciju na južnoslavenskim jezicima, bio pomoćnik direktora, te Potpredsjednik i Glavni i odgovornik urednik te kompanije, odgovoran sa rad redakcija na 26 jezika. Jedno je vrijeme, oko 18 mjeseci, vršio dužnost i Predsjednika Radija Slobodna Evropa. Također, za sada, prvi čelnik ove radio stanice koji nije rođeni Amerikanac.

Napisao je tri knjige: Isključi TV i otvori oči, Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba, Izbori: Velika šansa i još veća zamka - Priručnik za novinare. Autor je nekoliko scenarija od kojih je jedan, drama Krivda, dobio i međunarodnu nagradu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x230
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Za autora romana, Nenada Pejića, kažu da je novinar koji je imao dvije uspješne karijere. Prva je bila na TV Sarajevo gdje je postao Glavnik odgovorni urednik, kao prvi (za sada i jedini) izabran tajnim glasanjem zaposlenih pa tek onda potvrđen od strane parlamenta BiH. Širom je otvorio vrata privatnoj produkciji i osnovao treći televizijski kanal. Poznat je bio po svojim komentarimaa zvali su ga i čovjek koji je gasio svjetla kada je od gledalaca zatražio da ugase svjetla ako se slažu sa njegovom kritikom vlasti. Druga karijera je bila na Radiju Slobodna Evropa gdje je osnovao Redakciju na južnoslavenskim jezicima, bio pomoćnik direktora, te Potpredsjednik i Glavni i odgovornik urednik te kompanije, odgovoran sa rad redakcija na 26 jezika. Jedno je vrijeme, oko 18 mjeseci, vršio dužnost i Predsjednika Radija Slobodna Evropa. Također, za sada, prvi čelnik ove radio stanice koji nije rođeni Amerikanac. Napisao je tri knjige: Isključi TV i otvori oči, Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba, Izbori: Velika šansa i još veća zamka - Priručnik za novinare. Autor je nekoliko scenarija od kojih je jedan, drama Krivda, dobio i međunarodnu nagradu.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter