Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Srebrenica, fotomonografija

Srebrenica, fotomonografija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tarik Samarah


ISBN:

9958-587-04-1

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3024

Broj strana:

100

Težina:

1400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

93,60 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Fotografije Tarika Samaraha posvećene genocidu u Srebrenici ukoričene su u istoimenu monografiju koja je izišla iz štampe u izdanju izdavače kuče Synopsis.

Monografija Srebrenica s potresnim fotografijama Tarika Samaraha i faktografskim tekstom Emira Suljagića autentičan je dokument za vječnost.

U monografiji se nalaze fotografije izbjegličkih kampova, masovnih grobnica, tijela žrtava, njihovih stvari iz svakodnevnog života, porušenih kuća, porodica koje tragaju za svojim najbližima... I spiskom od 7.109 ubijenih u Srebrenici.

Tarik Samarah rođen je 1965. u Zagrebu. Živi i radi u Sarajevu. Umjetničkom i dokumentarnom fotografijiom bavi se posljednjih deset godina. Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti BiH. Dobitnik je nagrade Grand Prix 2005. ULUPUBiH-a. Posljednjih pet godina radi na projektu Srebrenica-genocid u srcu Evrope.

U okviru 18. međunarodnog sajma knjiga i učila 23. aprila 2006. godine je upriličena dodjela sajamskih nagrada za najbolje izdavačke poduhvate i nagradu za najbolje opremljenu knjigu je dobio Synopsis, za Monografija Srebrenica.

Knjiga je dvojezična, na Engleskom i na našem jeziku.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 300x260
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Fotografije Tarika Samaraha posvećene genocidu u Srebrenici ukoričene su u istoimenu monografiju koja je izišla iz štampe u izdanju izdavače kuče Synopsis. Monografija Srebrenica s potresnim fotografijama Tarika Samaraha i faktografskim tekstom Emira Suljagića autentičan je dokument za vječnost. U monografiji se nalaze fotografije izbjegličkih kampova, masovnih grobnica, tijela žrtava, njihovih stvari iz svakodnevnog života, porušenih kuća, porodica koje tragaju za svojim najbližima... I spiskom od 7.109 ubijenih u Srebrenici. Tarik Samarah rođen je 1965. u Zagrebu. Živi i radi u Sarajevu. Umjetničkom i dokumentarnom fotografijiom bavi se posljednjih deset godina. Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti BiH. Dobitnik je nagrade Grand Prix 2005. ULUPUBiH-a. Posljednjih pet godina radi na projektu Srebrenica-genocid u srcu Evrope. U okviru 18. međunarodnog sajma knjiga i učila 23. aprila 2006. godine je upriličena dodjela sajamskih nagrada za najbolje izdavačke poduhvate i nagradu za najbolje opremljenu knjigu je dobio Synopsis, za Monografija Srebrenica. Knjiga je dvojezična, na Engleskom i na našem jeziku.

Dodatne informacije

Izdavač Synopsis
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter