Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Slobodan Milošević - Anatomija zločina

Slobodan Milošević - Anatomija zločina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dušan Viro


ISBN:

9789531205597

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V0138

Broj strana:

712

Težina:

1535 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

80,39 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Slobodan Milošević - anatomija zločina, Dušana Vire predstavlja vrlo značajan iskorak u hrvatskoj povijesnoj i političkoj literaturi. Ona ne obrađuje samo ličnost Slobodana Miloševića, njegov politički profil, političke ciljeve, način vladanja i manipuliranja kako domaćom tako i svjetskom javnošću, nego analizira i političke mehanizme kojima je Milošević vladao Srbijom i krenuo u rat s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom te na samom kraju i - Kosovom.

Pritom autor na izvanredno objektivan način, oslobođen svake pristranosti, ideoloških opterećenja, ali i nacionalne patetike, pristupa i bremenitom povijesnom naslijeđu bivše Jugoslavije te ulazi u samu bit političke kompleksnosti njezina raspada, uzrokovanog prije svega udarima velikosrpskog hegemonizma, na čijim je krilima zajahao i sâm Slobodan Milošević.

Knjiga nam donosi i originalna svjedočanstva rata u Hrvatskoj i Bosni, s posebnim osvrtom na političke odnose dvojice glavnih protagonista raspada Jugoslavije - Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana.

Posebnu zanimljivost čini senzacionalni dodatak s više od tristo stranica autentičnih transkripata Miloševićevih privatnih telefonskih razgovora s članovima najuže obitelji, najvišim dužnosnicima jugoslavenske vlade i vojnog vrha koje je tajno snimila hrvatska obavještajna služba u razdoblju od prosinca 1995. do svibnja 1998. g.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Slobodan Milošević - anatomija zločina, Dušana Vire predstavlja vrlo značajan iskorak u hrvatskoj povijesnoj i političkoj literaturi. Ona ne obrađuje samo ličnost Slobodana Miloševića, njegov politički profil, političke ciljeve, način vladanja i manipuliranja kako domaćom tako i svjetskom javnošću, nego analizira i političke mehanizme kojima je Milošević vladao Srbijom i krenuo u rat s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom te na samom kraju i - Kosovom. Pritom autor na izvanredno objektivan način, oslobođen svake pristranosti, ideoloških opterećenja, ali i nacionalne patetike, pristupa i bremenitom povijesnom naslijeđu bivše Jugoslavije te ulazi u samu bit političke kompleksnosti njezina raspada, uzrokovanog prije svega udarima velikosrpskog hegemonizma, na čijim je krilima zajahao i sâm Slobodan Milošević. Knjiga nam donosi i originalna svjedočanstva rata u Hrvatskoj i Bosni, s posebnim osvrtom na političke odnose dvojice glavnih protagonista raspada Jugoslavije - Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana. Posebnu zanimljivost čini senzacionalni dodatak s više od tristo stranica autentičnih transkripata Miloševićevih privatnih telefonskih razgovora s članovima najuže obitelji, najvišim dužnosnicima jugoslavenske vlade i vojnog vrha koje je tajno snimila hrvatska obavještajna služba u razdoblju od prosinca 1995. do svibnja 1998. g.

Dodatne informacije

Izdavač Profil
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter