Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Rat za brčanski koridor

Rat za brčanski koridor

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-980-47-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3420

Broj strana:

178

Težina:

260 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Rat za brčanski koridor je jedno od najefektnije i tematski najpotpunije napisanih djela o ratu u BiH od 1992. do 1995. godine. Autor Hamid Deronjić je vrlo uspješno napravio analizu i prikaz brčanskih ratnih godina. Deronjić je, inače, poznati ratni dopisnik Radija i TVBiH, a kasnije i novinar u mnogim printanim medijima. Premda je rijetkost da novinari elektronskih medija uspješno rade i za printane medije, to je ipak, slučaj sa Hamidom Deronjićem. On svojim novinskim tekstovima pokazuje da raspolaže preciznim stilom izražavanja. Ovaj put se pojavljuje kao autor temeljitog, sadržajno dobro organiziranog i vješto napisanog djela. U nedostatku ovakve analitične i dokumentarne literature, preko Deronjićevog autorstva na ovom rukopisu može se provući ideja da niz stručnih ljudi, za svaki drugi grad ili područje, napravi sličan poduhvat i od zaborava otrgne nešto što je bilo i što će biti neodvojiv dio nađih života još čitava naredna desetljeća.

Rat za brčanski koridor sastoji se od ravno 15 poglavlja sa uvodom i nazivima: Okupacija grada, S druge strane ratišta, Proboj posavskog koridora, Presijecanje koridora, Armija i HVO, Širenje koridora, Slamanje srpskih ofanziva, Pozicije za napredovanje prema Savi, Ključni grad, Obećanja, Od rata do Distrikta.
Knjiga još sadrži i Bilješke i Hronologiju bitaka.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Rat za brčanski koridor je jedno od najefektnije i tematski najpotpunije napisanih djela o ratu u BiH od 1992. do 1995. godine. Autor Hamid Deronjić je vrlo uspješno napravio analizu i prikaz brčanskih ratnih godina. Deronjić je, inače, poznati ratni dopisnik Radija i TVBiH, a kasnije i novinar u mnogim printanim medijima. Premda je rijetkost da novinari elektronskih medija uspješno rade i za printane medije, to je ipak, slučaj sa Hamidom Deronjićem. On svojim novinskim tekstovima pokazuje da raspolaže preciznim stilom izražavanja. Ovaj put se pojavljuje kao autor temeljitog, sadržajno dobro organiziranog i vješto napisanog djela. U nedostatku ovakve analitične i dokumentarne literature, preko Deronjićevog autorstva na ovom rukopisu može se provući ideja da niz stručnih ljudi, za svaki drugi grad ili područje, napravi sličan poduhvat i od zaborava otrgne nešto što je bilo i što će biti neodvojiv dio nađih života još čitava naredna desetljeća. Rat za brčanski koridor sastoji se od ravno 15 poglavlja sa uvodom i nazivima: Okupacija grada, S druge strane ratišta, Proboj posavskog koridora, Presijecanje koridora, Armija i HVO, Širenje koridora, Slamanje srpskih ofanziva, Pozicije za napredovanje prema Savi, Ključni grad, Obećanja, Od rata do Distrikta. Knjiga još sadrži i Bilješke i Hronologiju bitaka.

Dodatne informacije

Izdavač Autor
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter