Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Rat kao najveći kulturni događaj

Rat kao najveći kulturni događaj

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958681028

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2289

Broj strana:

184

Težina:

270 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U naše je meso prodro zadah davnih strvina raštrkanih tokom minulih milenija. Njihove kosti su nas opčinile. Na groblju duha pokopana su načela humanizma i ljudskosti. Ljepota življenja sahranjena je u ime sveproždirućeg etnosa. Sa njom zajedno počivaju Istina, Dobro i Znanje; Historija je vjetrometrina na ledini zahuktalog etnosa; na njoj su raspršena njihova velika slova. Na okrovljenom međuprostoru ratova djiklja kultura smrti, dok tu, tik pod njenim nogama, obitavaju svete kosti predaka koji nas mame sebi.

Upravo zato, kao semiotički osvješčujući dogod, čitanje ove knjige ne smije ostati na pukom čitanju radi čitanja. Vlaisavljevićeva knjiga traži jedno opetovanje - studirajuće iščitavanje i kao takva ne treba nikakve vanjske preporuke. Kao svojevrsna, i zasad jedina filozofija nevidljivog kod nas.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150X210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Mnogo stara knjiga

Detalji

U naše je meso prodro zadah davnih strvina raštrkanih tokom minulih milenija. Njihove kosti su nas opčinile. Na groblju duha pokopana su načela humanizma i ljudskosti. Ljepota življenja sahranjena je u ime sveproždirućeg etnosa. Sa njom zajedno počivaju Istina, Dobro i Znanje; Historija je vjetrometrina na ledini zahuktalog etnosa; na njoj su raspršena njihova velika slova. Na okrovljenom međuprostoru ratova djiklja kultura smrti, dok tu, tik pod njenim nogama, obitavaju svete kosti predaka koji nas mame sebi. Upravo zato, kao semiotički osvješčujući dogod, čitanje ove knjige ne smije ostati na pukom čitanju radi čitanja. Vlaisavljevićeva knjiga traži jedno opetovanje - studirajuće iščitavanje i kao takva ne treba nikakve vanjske preporuke. Kao svojevrsna, i zasad jedina filozofija nevidljivog kod nas.

Dodatne informacije

Izdavač Maunagić d.o.o. - MaunaFe
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter