Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Plači voljena zemljo

Plači voljena zemljo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-33-042-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K5557

Broj strana:

257

Težina:

489 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

posebna emocija u autorovom kazivanju u poglavljima o Bosni, zemlji u kojoj je tridesetih godina prošlog stoljeća rođen u vareškoj općini, a nakon gubitka roditelja u Drugom svjetskom ratu, usljed nedaća koje su potom obilježile djetinjstvo, otišao u Hrvatsku.

Jozelićeva tvrdnja da je Bosni zlo uvijek dolazilo svana provijavala je u promotorskim tezama; Besim Spahić je povodom toga ustvrdio da Bosna ima odsustvo vlastitog subjektiviteta, a donedavni predsjednik susjedne Hrvatske Stjepan Mesić izjavio da se uprkos svemu, ona nikada neće raspasti.

Srpski lideri u Srbiji treba da poruče Srbima u Bosni i Hercegovini, kao što je iz Zagreba svojevremeno poručeno bh. Hrvatima - da je njihova država Bosna i Hercegovina, glavni grad Sarajevo i da stoga treba u Sarajevu da kreiraju svoju politiku.

Nek izgube iluziju oni koji misle da se Bosna i Hercegovina može raspasti, zaključio je Mesić, dodavši da će nastojanja njegove zemlje, Hrvatske, da se pridruži Evropskoj uniji, doživjeti potpuni, zaokružen uspjeh tek kad sve zemlje susjedstva budu u evropskoj porodici jer će udružena Evropa biti najsnažniji faktor mira, a samim udruživanjem izgubit će se svaki smisao za rat.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

posebna emocija u autorovom kazivanju u poglavljima o Bosni, zemlji u kojoj je tridesetih godina prošlog stoljeća rođen u vareškoj općini, a nakon gubitka roditelja u Drugom svjetskom ratu, usljed nedaća koje su potom obilježile djetinjstvo, otišao u Hrvatsku. Jozelićeva tvrdnja da je Bosni zlo uvijek dolazilo svana provijavala je u promotorskim tezama; Besim Spahić je povodom toga ustvrdio da Bosna ima odsustvo vlastitog subjektiviteta, a donedavni predsjednik susjedne Hrvatske Stjepan Mesić izjavio da se uprkos svemu, ona nikada neće raspasti. Srpski lideri u Srbiji treba da poruče Srbima u Bosni i Hercegovini, kao što je iz Zagreba svojevremeno poručeno bh. Hrvatima - da je njihova država Bosna i Hercegovina, glavni grad Sarajevo i da stoga treba u Sarajevu da kreiraju svoju politiku. Nek izgube iluziju oni koji misle da se Bosna i Hercegovina može raspasti, zaključio je Mesić, dodavši da će nastojanja njegove zemlje, Hrvatske, da se pridruži Evropskoj uniji, doživjeti potpuni, zaokružen uspjeh tek kad sve zemlje susjedstva budu u evropskoj porodici jer će udružena Evropa biti najsnažniji faktor mira, a samim udruživanjem izgubit će se svaki smisao za rat.

Dodatne informacije

Izdavač Rabic
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter