Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Peti korpus (1992. - 1995.)

Peti korpus (1992. - 1995.)

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-22-098-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3317

Broj strana:

667

Težina:

1323 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

58,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dok bude svijeta, pisat će se i čitati knjige. Dobre i loše.
Život naroda Bihaćkog okruga od početka 1992. do kraja 1995. godine bio je protkan sa toliko događaja, bitnih za opstanak bošnjačkog naroda na ovim prostorima, da je velika hrabrost upustiti se u opisivanje tih događaja. Međutim, naši potomci zaslužuju da znaju šta se u tom vremenu dešavalo i kako se dešavalo.

Bili smo u najnenormalnijim uslovima u kojima se može naći jedan narod, u uslovima koje je nametnnla monstruozna zamisao tada aktualnih srpskih političara.

Čitanjem ove knjige, čitalac će shvatiti šta znači biti na malom prostoru, dugo vremena i u velikoj neimaštini. Čitalac će shvatiti i šta znači izdaja u vlastitim redovima. Čitalac će shvatiti šta znači volja i pamet naroda za opstanak u skčenim manevarski, tehničkim i ostalim mogućnostima i okolnostima.

Knjiga obiluje s velikim brojem podataka. Međutim, nema podataka o prolivenim suzama majki, o plaču djece, o osjećanju ulaska čelika u tijelo, itd. To je ostavljeno da sam čitalac zaključi ili da neko drugi napiše.

Iako nije pisana strogo vojničkom terminologijom, vidljivo je da ju je pisao školovan vojnik, poznavalac vojne nauke i samo tako se mogu ti podaci hladno i decidno predstaviti čitaocu, bez emotivne, ili političko-navijačke obojenosti.

Hvala mom saborcu brigadiru Bejdi Feliću, koji je u poodmaklim godinama skupio snage i hrabrosti da pokoljenima ostavi ovo historijsko djelo, satkano od isključivo istinitih događaja i podataka.

Mirsad Selmanović, ratni načelnik Štaba 5. korpusa

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Dok bude svijeta, pisat će se i čitati knjige. Dobre i loše. Život naroda Bihaćkog okruga od početka 1992. do kraja 1995. godine bio je protkan sa toliko događaja, bitnih za opstanak bošnjačkog naroda na ovim prostorima, da je velika hrabrost upustiti se u opisivanje tih događaja. Međutim, naši potomci zaslužuju da znaju šta se u tom vremenu dešavalo i kako se dešavalo. Bili smo u najnenormalnijim uslovima u kojima se može naći jedan narod, u uslovima koje je nametnnla monstruozna zamisao tada aktualnih srpskih političara. Čitanjem ove knjige, čitalac će shvatiti šta znači biti na malom prostoru, dugo vremena i u velikoj neimaštini. Čitalac će shvatiti i šta znači izdaja u vlastitim redovima. Čitalac će shvatiti šta znači volja i pamet naroda za opstanak u skčenim manevarski, tehničkim i ostalim mogućnostima i okolnostima. Knjiga obiluje s velikim brojem podataka. Međutim, nema podataka o prolivenim suzama majki, o plaču djece, o osjećanju ulaska čelika u tijelo, itd. To je ostavljeno da sam čitalac zaključi ili da neko drugi napiše. Iako nije pisana strogo vojničkom terminologijom, vidljivo je da ju je pisao školovan vojnik, poznavalac vojne nauke i samo tako se mogu ti podaci hladno i decidno predstaviti čitaocu, bez emotivne, ili političko-navijačke obojenosti. Hvala mom saborcu brigadiru Bejdi Feliću, koji je u poodmaklim godinama skupio snage i hrabrosti da pokoljenima ostavi ovo historijsko djelo, satkano od isključivo istinitih događaja i podataka. Mirsad Selmanović, ratni načelnik Štaba 5. korpusa

Dodatne informacije

Izdavač Ljiljan
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter