Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Sarajevski proces 1983.

Sarajevski proces 1983.

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

3-939407-02-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K1584

Broj strana:

231

Težina:

669 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,10 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga dr. Rajka Danilovića Sarajevski proces 1983 jedna je od u nas još malobrojnih knjiga koja se bavi političkim i sudskim procesima u bivšoj Jugoslaviji. Događaj o kojem govori ova knjiga jedan je od najpoznatijih - suđenje muslimanskim intelektualcima pod optužbom da su zagovarali muslimansku revoluciju. Osuđeni i tada optuženi Alija Izetbegović, Omer Behmen, Hasan Čengić, Edhem Bičakčić, Džemaludin Latić - bili su mnogi u nizu kojima je u bivšoj državi suđeno u povodu raznih kolega i pod različitim optužbama. Većina optužnica bila je montirana ili predimenzionirana.

Dr. Rajko Danilović, je branio mnogobrojne političke krivce kao što su oni u Sarajevskom procesu pred vojmim sudom u Sarajevu. Na Kosovu je branio Azema Vllasija i Selima Vllasija. Branio je i Vuka Draškovića 1999. i mnoge druge. Danas zastupa porodicu ubijenog Zona Đinđića.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 180x255
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga dr. Rajka Danilovića Sarajevski proces 1983 jedna je od u nas još malobrojnih knjiga koja se bavi političkim i sudskim procesima u bivšoj Jugoslaviji. Događaj o kojem govori ova knjiga jedan je od najpoznatijih - suđenje muslimanskim intelektualcima pod optužbom da su zagovarali muslimansku revoluciju. Osuđeni i tada optuženi Alija Izetbegović, Omer Behmen, Hasan Čengić, Edhem Bičakčić, Džemaludin Latić - bili su mnogi u nizu kojima je u bivšoj državi suđeno u povodu raznih kolega i pod različitim optužbama. Većina optužnica bila je montirana ili predimenzionirana. Dr. Rajko Danilović, je branio mnogobrojne političke krivce kao što su oni u Sarajevskom procesu pred vojmim sudom u Sarajevu. Na Kosovu je branio Azema Vllasija i Selima Vllasija. Branio je i Vuka Draškovića 1999. i mnoge druge. Danas zastupa porodicu ubijenog Zona Đinđića.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter