Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.227

Facebook slicica

Katalog

From the death of Tito to the death of Yugoslavia

From the death of Tito to the death of Yugoslavia

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-41-323-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2179

Broj strana:

508

Težina:

1200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

60,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dizdarevics memoirs are the single best memoirs to come out of the Yugoslav area, and having them in English would be enormously useful... It is important not to damage the integrity of Dizdarevic’s book; the contribution it makes to the literature on the Yugoslav crisis is considerable... ( PhD Sabina Ramet, Professor of Political Studies )

Autor rukopisa je u periodu na koji se svjedočenja odnose obavljao vrlo istaknute dužnosti u političkom vrhu Jugoslavije tako da njegova svjedočenja imaju za svaku istorijsku analizu veliki značaj. Stoga mislim da je dobro što je, po svom karakteru i metodologiji, rukopis pravo svjedočenje o događajima, onakvim kakvi su bili. To, naravno, uključuje i lične komentare, ali s obzirom na karakter teksta, ne uključuje naknadne analize, što je vrlo dobro. Interesantno je dodati da je ovo prvo svjedočenje iz stare garde jugoslavenskih funkcionera (S. Mesić i J. Drnovšek to nisu), koji nije stao na Miloševićevu stranu (kao, naprimjer, knjige B. Jovića i V. Kadijevića), što svjedočenju, njegovoj objektivnosti, daje poseban značaj. ( Dr Žarko Papić )

  • Prevodilac: Saba Risaluddin
  • Izdanje: 34
  • Godina: 2009
  • Jezik: Engleski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Dizdarevics memoirs are the single best memoirs to come out of the Yugoslav area, and having them in English would be enormously useful... It is important not to damage the integrity of Dizdarevic’s book; the contribution it makes to the literature on the Yugoslav crisis is considerable... ( PhD Sabina Ramet, Professor of Political Studies ) Autor rukopisa je u periodu na koji se svjedočenja odnose obavljao vrlo istaknute dužnosti u političkom vrhu Jugoslavije tako da njegova svjedočenja imaju za svaku istorijsku analizu veliki značaj. Stoga mislim da je dobro što je, po svom karakteru i metodologiji, rukopis pravo svjedočenje o događajima, onakvim kakvi su bili. To, naravno, uključuje i lične komentare, ali s obzirom na karakter teksta, ne uključuje naknadne analize, što je vrlo dobro. Interesantno je dodati da je ovo prvo svjedočenje iz stare garde jugoslavenskih funkcionera (S. Mesić i J. Drnovšek to nisu), koji nije stao na Miloševićevu stranu (kao, naprimjer, knjige B. Jovića i V. Kadijevića), što svjedočenju, njegovoj objektivnosti, daje poseban značaj. ( Dr Žarko Papić )

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter