Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Moj osmijeh je moja osveta

Moj osmijeh je moja osveta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dževa Avdić


ISBN:

9789958028212

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B2191

Broj strana:

195

Težina:

247 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Moj osmijeh je moja osveta je zapis nastao iz potrebe da individua svojim postojanjem zauvijek obaveže i podstakne na trajno sjećanje na počinjeni genocid u Srebrenici. Potpuno je autentična i do srži emotivno iskrena. Nadasve jedno od svjedočanstava o preživljenom genocidu u Srebrenici pisano potpuno iz ugla djeteta. Naime, autorica knjige se potpuno vraća u prošlost o kojoj je čutala 20 godina i na vrlo iskren način otvara nam vrata svoje nutrine, doma i porodice. Nesebično dijeli s nama sve boli, uspone i padove koje je doživjela u ratu, ali i nakon njega. Kao slast na kraju knjige nam daje odgovore kako dobro pobjeđuje zlo, kako ljubav pobjeđuje mržnju i kako sjećanje pobjeđuje zaborav.
Ako pažljivo pogledate naslovnicu knjige, pročitate naslov, pogledate obilježje na svakoj stranici knjige i pročitate zadnju rečenicu u knjizi, dobit će te odgovor zašto je nastala ova knjiga. A cilj je da priča i sudbina jedne porodice postane dokument historije.


Jedno od najboljih svjedočanstava o genocidu u Srebrenici kojim autorica na stilski i dojmljiv način dočarava srebreničku patnju prije, za vrijeme i poslije genocida.
Dževa Avdić je istinska Anna Frank Srebrenice, jer svojom knjigim obavezuje i podstiče buduće generacije da pamte Srebrenicu.

Hasan Hasanović - kustos MC Potočari


Autor naslovnice je Enes Klopić, diplomirani dizajner Akademije likovnih umjestnosti Univerziteta u Sarajevu.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2017
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 110x190
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Moj osmijeh je moja osveta je zapis nastao iz potrebe da individua svojim postojanjem zauvijek obaveže i podstakne na trajno sjećanje na počinjeni genocid u Srebrenici. Potpuno je autentična i do srži emotivno iskrena. Nadasve jedno od svjedočanstava o preživljenom genocidu u Srebrenici pisano potpuno iz ugla djeteta. Naime, autorica knjige se potpuno vraća u prošlost o kojoj je čutala 20 godina i na vrlo iskren način otvara nam vrata svoje nutrine, doma i porodice. Nesebično dijeli s nama sve boli, uspone i padove koje je doživjela u ratu, ali i nakon njega. Kao slast na kraju knjige nam daje odgovore kako dobro pobjeđuje zlo, kako ljubav pobjeđuje mržnju i kako sjećanje pobjeđuje zaborav. Ako pažljivo pogledate naslovnicu knjige, pročitate naslov, pogledate obilježje na svakoj stranici knjige i pročitate zadnju rečenicu u knjizi, dobit će te odgovor zašto je nastala ova knjiga. A cilj je da priča i sudbina jedne porodice postane dokument historije. Jedno od najboljih svjedočanstava o genocidu u Srebrenici kojim autorica na stilski i dojmljiv način dočarava srebreničku patnju prije, za vrijeme i poslije genocida. Dževa Avdić je istinska Anna Frank Srebrenice, jer svojom knjigim obavezuje i podstiče buduće generacije da pamte Srebrenicu. Hasan Hasanović - kustos MC Potočari Autor naslovnice je Enes Klopić, diplomirani dizajner Akademije likovnih umjestnosti Univerziteta u Sarajevu.

Dodatne informacije

Izdavač UNSA
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter